Doorgaan naar artikel
Uncharted Legacy of Thieves Collection pc-versie
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Uncharted Legacy of Thieves Collection pc-versie is de beste manier om Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy te spelen. Mocht je de versie al voor PlayStation 5 hebben gekocht, dan biedt deze versie niet heel veel meerwaarde.

Sinds een aantal jaar lijkt Sony de weg naar de pc-markt te hebben gevonden, want meer en meer exclusieve PlayStation-games verschijnen vroeg of laat ook voor pc. Deze keer is het de beurt aan een franchise die nog niet eerder op pc te spelen was. Wij gingen alvast aan de slag met Uncharted Legacy of Thieves Collection pc-versie en hieronder kun je lezen of het de moeite waard is voor pc-gamers.

De Uncharted Legacy of Thieves Collection verscheen in januari van dit jaar al voor PlayStation 5 en deze remaster van Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy lijkt zich vooral gericht te hebben op het grafische aspect en de mogelijkheden van de DualSense-controller. Wat zou een pc-versie dan nog voor vernieuwingen met zich mee moeten brengen? Aangezien de gemiddelde pc krachtiger is dan een PlayStation 5, ziet het er hier nog een stukje mooier, maar vooral veel gedetailleerder uit. Vooral de verbeteringen aan de textures, modellen, schaduwen en reflecties, zorgen ervoor dat het niet veel mooier gaat worden dan dit. Ook heeft de game ondersteuning voor ultrawide-monitoren, die je veel meer tegelijkertijd kunnen laten zien, alleen hebben wij dit niet kunnen testen door het gebrek aan zo’n beeldscherm. Het spel is redelijk zwaar, maar je hebt niet direct een beest van een game-pc nodig om dit spel te kunnen spelen, zeker als je een grafische kaart van AMD hebt in verband met de ondersteuning van AMD Fidelity FX Super Resolution 2.

Qua besturing is het mogelijk om deze game op verschillende manieren te spelen. Zo kun je ervoor kiezen om de DualSense-controller aan te sluiten en zo hetzelfde te ervaren als op een een PlayStation 5. Dat hoeft natuurlijk niet en ook met elke willekeurige andere pc-controller kun je dit spel bedienen. Wij konden het natuurlijk niet laten om deze PlayStation-game op pc te spelen in combinatie met een Xbox-controller, en ook dat werkt prima. Omdat het een pc-game is, kun je er ook voor kiezen om met toetsenbord en muis te spelen. Hoewel dit prima werkt, kun je wel merken dat het spel ooit ontworpen is voor een controller en uiteindelijk grepen wij dat ook weer terug naar die vorm van besturing. Het bedienen van de camera en schieten, voelde met de muis ongecontroleerd aan. Toch is het leuk dat je de mogelijkheid hebt, als je niet anders gewend bent.

Het enige minpuntje dat wij hebben kunnen ontdekken, is dat de laadtijden soms nogal lang waren. Dit is natuurlijk afhankelijk van het systeem waarop je deze game speelt, maar het was niet iets dat wij eerder hebben ervaren bij vergelijkbare games. Heeft het heel veel invloed op het spelplezier? Nee dat niet, want het is nu ook weer niet zo dat je minuten aan het wachten bent.

De Uncharted Legacy of Thieves Collection pc-versie is de beste, mooiste versie van de game die je op dit moment kunt spelen. Mocht je de PlayStation 5-versie al hebben gekocht, dan biedt dit niet heel veel meerwaarde. Maar ben je echt een fanatieke pc-gamer en heb je geen PlayStation 5, dan is het eigelijk een must-have, mits je de games nog nooit gespeeld hebt.