Doorgaan naar artikel
We Were Here Forever
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

We Were Here Forever is geweldig als je het samen doet met een partner die goed kan communiceren en daarmee samen de puzzels oplost, omgevingen verkent en avonturen beleeft. Lukt dat niet, dan zal de game helaas meer frustreren dan plezier opleveren.

De We Were Here-serie van de Nederlandse studio Total Mayhem Games draait om het samen oplossen van puzzels in pittige omstandigheden. Inmiddels is We Were Here Forever verschenen, het vierde deel in de reeks. Lees hier onze review van deze coöperatieve puzzelgame.

We Were Here Forever

De basis van de serie is dat twee spelers vastzitten in een locatie waar ze uit moeten zien te komen. Door goed samen te werken om de verschillende puzzels op te lossen, hebben beide spelers een aandeel tot ontsnappen. Zo ook in We Were Here Forever, waarbij we dit keer vast zitten in een sinister kasteel. Het is onduidelijk of we verraden werden of fouten hebben gemaakt, maar wat we wel weten is dat we moeten samenwerken om dit duistere slot te verlaten.

Het is overduidelijk dat Total Mayhem Games met elke editie weer een stapje verder gaat om nieuwe en gevarieerde puzzels aan te bieden die nergens te lastig zijn. We kwamen zelden puzzels tegen die we mogelijk al eens eerder hebben gezien in de serie, dus zo voelt ook deze game weer vers en uitdagend.

We Were Here Forever

Zonder al te veel te verklappen neemt We Were Here Forever je mee langs verschillende gebieden waarbij we om ons heen keken en verwonderden over de complexe puzzels. Zo kwamen we de ene keer in een enorm kasteel vol verdiepingen, de andere keer in een immense grot vol met wagentjes die tussen verschillende niveaus bewogen, en weer een andere keer twijfelden we aan onze geest met wat wij meemaakten.

De puzzels vereisen goede samenwerking en duidelijke beschrijvingen van wat er bij elkaar gebeurt. Doordat je elkaar niet altijd kan zien of ontmoeten, is een goede communicatie essentieel bij het slagen van de game. De momenten dat spelers elkaar tegenkomen voelen dan ook als een kleine overwinning.

We Were Here Forever

Als we dan toch kritisch moeten zijn, waren enkele puzzels wat lastig voor kleurenblinden omdat bepaalde kleuren soms op elkaar leken en er geen patronen of andere herkenbare onderdelen waren. Ook blijft de game enorm afhankelijk van de partner waarmee je de game doet. Als je een medespeler hebt die lastig kan omschrijven, dan gaat de spelbeleving snel richting frustratie in plaats van plezier en verwondering.

Toch is We Were Here Forever een toffe game als het wel goed gaat. Het ontdekken van de regels achter puzzels, samenwerken tot iets lukt, het avontuur samen beleven en bespreken, dit alles zorgt ervoor dat de game geweldig kan zijn. In dat geval is het spel zeker aan te raden. Speel je het met een partner die communicatief niet zo goed is, dan zal de game helaas toch snel frusteren en mis je de kracht van deze coöperatieve puzzelgame.

Voor deze review is We Were Here Forever gespeeld op de PlayStation 5 en PlayStation 4. Het spel is ook verkrijgbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One en pc.