Doorgaan naar artikel
Peppa Pig: Wereldavontuur
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Peppa Pig: Wereldavontuur is een leuk avontuur dat kinderen meeneemt naar verschillende plekken over de wereld op een laagdrempelige manier. Ondanks wat kleine foutjes is het een leuk spel voor liefhebbers van de serie.

Voor kinderen is Peppa Pig een waar icoon die leuke avonturen beleeft. Nu is Peppa Pig: Wereldavontuur verschenen waarbij spelers verschillende landen bezoeken om speels meer te weten te komen over de desbetreffende gebieden. Lees hier onze review.

Peppa Pig: Wereldavontuur

Bij het begin van het spel maak je je eigen personage op basis van een dier zoals hond, konijn of varken. Daar voeg je enkele zaken aan toe zoals een accessoire, kleur of andere kleinigheden voordat je van start gaat met het bouwen van een eigen huis. De keuze is niet zo heel reuze, maar later in het spel speel je simpele objecten vrij om je huis mee te verfraaien. Vervolgens komt ons personage aan bij het zojuist gebouwde huis en komt Peppa Pig op bezoek om hallo te zeggen tegen de nieuwe buren. Daar blijkt Kapitein Otter iedereen een reis te willen aanbieden, maar kan onze familie niet mee. Zodoende krijgen wij de kans om met de familie van Peppa op avontuur te gaan langs verschillende plekken in de wereld.

De typerende locaties van de wereld komen aan bod zoals London met de Big Ben, Parijs met de Eiffeltoren, Barcelona met de herkenbare architectuur, maar ook een kerstmarkt in Duitsland, de outback van Australië en meer. De ene locatie biedt meer vertier dan anderen. Zo kan je in Frankrijk croissants en ijsjes eten, schilderen en vervolgens de Eifeltoren beklimmen. In New York kan je slechts de Empire State Building opgaan om de omgeving te bekijken.

De speler hoeft slechts de control stick en de vier basisknoppen te gebruiken om alles te kunnen ontdekken, waardoor Peppa Pig: Wereldavontuur vanaf drie jaar al te spelen en begrijpen is. Soms moet je een knop vaker achter elkaar indrukken, maar het spel biedt ook de optie om de knop in te houden zodat vrijwel iedereen de game zou kunnen spelen.

Peppa Pig: Wereldavontuur

Op elke locatie zijn er collectables te vinden, waardoor het loont om dezelfde plek vaker te bezoeken mocht je iets gemist hebben. Wat ook leuk is, is dat zodra je enkele plekken bezocht hebt, er een extra locatie beschikbaar wordt om te bezoeken. Hier was meestal genoeg te beleven, waardoor het spel wel langer gespeeld kan worden.

Wat het spel, ondanks de eenvoud van de game qua doelgroep, kwalitatief minder maakt, is dat sommige ondertiteling niet klopt en sommige gesprekken worden afgekapt, waardoor het onduidelijk was wat er besproken werd. Een minpunt is het niet, maar soms waren de afzonderlijke locaties zodanig interessant dat je regelmatig vergeet bij Peppa’s huis of de andere gebouwen in het eigen dorp te bekijken, waar ook wat zaken te ontdekken zijn.

Dat maakt dat Peppa Pig: Wereldavontuur voor zelfs de allerkleinsten mogelijk is te beleven, ondanks de minimale foutjes. Elke locatie biedt een leuke ervaring, de een wat meer dan de ander. Echter is de vraag wel hoe lang het leuk blijft om dezelfde locaties te bezoeken, zeker er geen variatie is en je altijd dezelfde verhaaltjes krijgt te zien.

Voor deze review is Peppa Pig: Wereldavontuur gespeeld op de Xbox Series X. Het spel is ook verkrijgbaar voor PlayStation 5/4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.