Doorgaan naar artikel
GXT 498 Forta Gaming Headset
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Conclusie

De GXT 498 FORTA is een goede headset met een verassend sterk geluid, fijne bediening en een strak design. Doordat deze voor een groot deel is gemaakt van gerecycled plastic, is het ook nog eens een groene keuze! Voor zijn prijsklasse is dit dé gamingheadset ter aanvulling op je PlayStation 5.

Enkele jaren geleden presenteerde Trust de officieel gelicenceerde headset voor de PS4. Daar waren wij goed over te spreken. Nu de PS5 al enkele jaren uit is, is daar ook eindelijk de opvolger in de vorm van de GXT 498 Forta Gaming Headset.

Waar de vorige versie soms wat blikkeriger en zelfs een dof geluid had, blijkt dat bij deze versie het voornaamste punt van aandacht geweest zijn geweest. Er is helder geluid dat door zijn uitstekende stereo zelfs in staat was met 3D-effecten overweg te kunnen. In een lange gamingsessie kwamen er geen rare geluiden of gekke afwijkingen te voorschijn. Ook de microfoon zijn we erg over te spreken. Je moet er geen podcast mee opnemen, maar voor online gamen is het geluid prima. Wat vooral fijn is, is dat je de microfoon kan afnemen als je niet online speelt.

Wij kregen de witte versie en deze sluit qua design naadloos aan op de PS5. Wat fijn is is dat deze een wat “traditioneler” design qua koptelefoon heeft dan de officiële PS5 headset. Doordat de schelpen ovaal en niet rond zijn, vallen deze wat fijner over de oren. Aan de linkerkant zit de besturing, een knop voor de microfoon en een wieltje om het geluid mee te bedienen. Deze is vooral fijn omdat je vrij precies het volume kan aanpassen zonder dat je met allerlei knopjes moet gaan hannesen. De headset werkt met een kabel met 1.3mm jack aansluiting en 1.2 meter lengte.

Met de GXT 498 levert Forta een stoere en doch degelijke headset af die in zijn prijsklasse uitblinkt. Door de officiële licentie sluit het design naadloos aan bij de PlayStation 5-console. Het is daarmee een dikke aanrader voor mensen die geen al te dure headset willen.

De GXT 498 Forta headset is nu te koop voor €49.99 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.