Doorgaan naar artikel
LEGO onthult DC 1992 Batman Returns Batcave Shadowbox
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
Profiel

LEGO heeft officieel de langverwachte DC 1992 Batman Returns Batcave Shadowbox (76252) onthuld. De set toont aan de buitenkant het Batman-embleem en een deel van de Batcave. Maar wanneer je het opent, wordt een gedetailleerd beeld van de Batcave uit Batman Returns zichtbaar, compleet met een Batmobile in het midden.

De Batcave, die ruim 51 cm breed is, bevat een reeks authentieke details, waaronder beweegbare items die vanaf de achterkant bediend kunnen worden. Gebruikers kunnen de stoel draaien, het computerscherm veranderen en de gereedschapswinkel en verlichte Batsuit kluis openen en sluiten. Ook is de Batmobile voorzien van geweren die zichtbaar worden zodra je aan een tandwiel draait. De set bevat minifiguren van Bruce Wayne, Alfred, Max Shreck, de Penguin, Catwoman, en twee Batman pakken – een met de gegoten kap en muts en de andere met een stoffen cape.

De Batcave Shadowbox bestaat uit 3981 onderdelen, zal €399,99 kosten en zal vanaf 5 juni te koop zijn voor VIP-leden via de LEGO-store.