Doorgaan naar artikel
Dit is de Master Ball in de Pokémon-series en dit kun je er mee!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Al toen in 2016 Pokémon GO verscheen zat de Master Ball in de code van het spel. Dataminers vonden hem toen al, maar het heeft uiteindelijk bijna zeven jaar geduurd voor we hem echt kunnen gaan gebruiken. Voor spelers van de originele spellen is de speciale bal niets nieuws, maar voor Pokémon GO-spelers natuurlijk wel.

De Master Ball was in de hoofdgames altijd heel bijzonder en lijkt dit in Pokémon GO voorlopig ook te worden. Je kon er maar een van krijgen per spel en alleen via glitches kreeg je er meer. In het eerste spel gebruikte dan ook bijna iedereen altijd de bal om Mewtwo te vangen. Net als de bal zelf, kwamen legendaries maar één keer voor.

De bal is ontwikkeld door The Silph Co., niet te verwarren voor Pokémon GO-spelers met The Silph Road. In de nieuwe podcast die later vandaag live gaat bespreken we dit ook nog aan de hand van de muziek. Uniek aan de bal is dat de Pokémon altijd blijft zitten. Misgooien kon nooit in de originele games, net als gooien tijdens een aanval. Hoe dit zit in Pokémon GO weten we natuurlijk nog niet. In Let’s GO Eevee en Pikachu kan dit overigens niet met dank aan een animatie, dus we verwachten dat dit wel goed komt.

Wel is zeker dat hij zeldzaam wordt voorlopig. Alleen op geselecteerde momenten kun je een Master Ball krijgen. Wanneer dit is, is niet bekend overigens.

Wil je een Pokémon GO Plus Plus kopen en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop hem dan via deze link bij Bol.com.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.