Doorgaan naar artikel
Crash Team Rumble
Wendy de Koster
Wendy de Koster
Gameredacteur
Profiel

Conclusie

Het is jammer dat er geen communicatiemogelijkheden in Crash Team Rumble geïntegreerd zijn, wat men wel zou verwachten bij een 4v4 teambased online multiplayer game. Maar doordat er gespeeld wordt met bekende personages uit Crash is dit spel een feest van herkenning voor de echte liefhebbers van Crash Bandicoot.

In mei hebben wij al een kijkje mogen nemen in de gesloten beta van Crash Team Rumble en toen hebben we onze bevindingen met jullie gedeeld. Sinds kort is het volledige spel van Toys for Bob voor iedereen beschikbaar om te spelen. Wij zijn benieuwd of onze puntjes van kritiek op de beta in de volledige game opgelost zijn en testen het voor je uit!

Het doel van deze game is om in teams van vier tegen vier zoveel mogelijk Wumpa’s te verzamelen door kistjes te breken of over de fruitsoort heen te lopen en naar het bankplatform te brengen. De tegenpartij probeert jouw team hierin tegen te houden, met grote en spannende gevechten tot gevolg.

Het eerste dat ons opvalt is dat er veel meer mogelijkheden zijn op het gebied van vrij te spelen karakters, het aanpassen ervan en de verschillende werelden waarin het spel plaatsvindt. Je kunt Crash Team Rumble spelen met de bekende: Crash, Coco, Dingodile, Tawna, Dr. Neo Cortex, Dr. N. Brio, Dr. N. Trophy en Catbat.

Voor de creatievelingen onder ons, is het bevredigend dat je de vrij te spelen personages diverse skins kunt geven en kunt aankleden naar wens. Naarmate je langer online speelt en hoger op de battlepass komt, zal je steeds meer extra’s krijgen om jezelf herkenbaar te maken. Er kunnen hilarische combinaties ontstaan, wat een erg grappig gezicht is.

Na het spelen van de tutorial, kan het gevecht beginnen. In het begin kun je kiezen voor de Practice Mode, waarin je de diverse levels kunt leren kennen en het spel onder de knie kunt krijgen. Er zijn negen werelden om te ontdekken: Tiki Towers, Just Beachy, Calamity Canyon, Serenity Gardens, City Scrape, N. Sanity Caverns, Rusted Refinery, Tar Valley en Surreal Summit. In iedere wereld zijn andere elementen verstopt die het spelverloop behoorlijk beïnvloeden. Deze worden weergeven in het laadscherm voor de wedstrijd start, zoals te zien op onderstaande afbeelding.

De speelbare gebieden verschillen in locatie, grootte en moeilijkheidsgraad. Bij de Competitive Mode word je willekeurig in een wereld en team van in totaal vier spelers geplaatst. Het spel is gemakkelijk te spelen en de opzet is snel te begrijpen, waardoor je snel aan de slag kunt. De grootste uitdaging zijn de tegenstanders en hen proberen te verslaan. Als we online spelen, merken we dat het niveau wat hoger ligt, wat een enerverende spelbeleving geeft. Visueel is er zeker aandacht geschonken aan de special effects met veelal heldere kleuren.

Het is belangrijk om goed met je team samen te werken in Crash Team Rumble om de meeste Wumpa’s te verzamelen. Er is een mogelijkheid om een Ping (een signaaltje) te plaatsen op het veld, maar een (voice)chat mogelijkheid hebben wij niet kunnen vinden. Dit is wel een grote misser, waar wij ook in de preview al over gevallen zijn. Het samenwerken en het bedenken van een strategie is toch gemakkelijker en leuker als je contact kunt hebben met je teamgenoten.

Helaas valt ook de matchmaking nog steeds een beetje tegen. Het niveau binnen een team, maar ook tussen jouw team als geheel en de tegenstander, kan behoorlijk verschillen, wat de game soms wat oneerlijk laat aanvoelen.

We merken dat dit geen spel is om uren te spelen. Doordat je in elk gebied relatief hetzelfde doet, kan het na een tijd eentonig worden. Crash Team Rumble is meer geschikt om even tussendoor te doen of om online met vrienden te spelen die het spel ook bezitten.