Doorgaan naar artikel
Starfield
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Starfield ziet eruit alsof het een geweldige beleving gaat geven aan spelers. Mocht je Skyrim en/of Fallout tof vinden dan gaat Starfield je zeker bekoren, maar dan in een immens universum.

Tijdens een besloten Starfield-previewsessie kregen we een speciale presentatie te zien over de aankomende game. Lees hier of de hype omtrent de game ook gegrond is.

Starfield

Voor de presentatie vertelden Phil Spencer en Todd Howard over wat Starfield voor hen betekent en hoeveel passie achter dit project zit. Na een korte inleiding kregen we een mooie trailer te zien vol gameplay die we kunnen verwachten van de game. Zo vlogen we door een sterrenstelsel langs verschillende planeten om beschoten te worden door allerlei ruimteschepen. Het duurde niet lang voor we weer op vaste grond stonden, maar ook daar stonden de vijanden al op ons te wachten. Daar werd vakkundig mee afgerekend, doordat we onze krachten in wisten te zetten om het ons gemakkelijker te maken. Al met al een spetterende trailer om ons te laten watertanden naar meer.

Direct daarna kregen we de eerste vijftien minuten van het spel te zien zoals spelers dat ook gaan beleven wanneer Starfield straks verschijnt. Mocht je volledig blanco het avontuur in willen, dan zul je moeten stoppen met het lezen van deze alinea, want er volgen enkele spoilers voor de introductie. We dalen neer in een ondergrondse mijn waar onze eerste werkdag begint. Na een korte introductie mogen we zelf met een laser aan de slag om gesteente te verwijderen en voor we het weten ontdekken we een ingestorte doorgang. Natuurlijk wint onze nieuwsgierigheid het en gaan we op ontdekkingstocht, waar we stuiten op een mysterieus object. Deze geeft ons allerlei visioenen over vreemde coördinaten, gebieden in het universum en meer. Na bewusteloos geraakt te zijn, worden we wakker gemaakt om het object over te dragen aan een geïnteresseerde partij, tot blijkt dat zij gevolgd zijn door een piratenvloot. Een schietpartij volgt en daarna krijgen we de instructie om mee te gaan om dit object veilig te stellen. Het beeld wordt zwart en het logo komt in beeld.

Starfield

Ondanks het feit dat wij slechts een voorproefje hebben gekregen van wat Starfield in petto heeft, smaakte dit enorm naar meer. Het lijkt alsof ze het betoverende riedeltje van Skyrim en Fallout hebben verbeterd en in een ruimtereis-jasje hebben gestopt. Wat ons betreft is zit zeker een spectaculaire game waar menig RPG-liefhebber zeker naar moet uitkijken. Starfield moet 6 september verschijnen voor Xbox Series X|S en pc. De early access begint op 1 september, mocht je niet zo lang willen wachten.