Doorgaan naar artikel
Towerborne
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Towerborne lijkt een leuke en vermakelijke game te worden waarbij je wordt uitgenodigd om zowel alleen als samen op ontdekking te gaan. De vraag is even hoe lang het leuk blijft, maar voor nu ziet het er tof uit.

Van de makers achter The Banner Saga mochten we op Gamescom ook Towerborne proberen, een beat-em-up met loot. Lees hier over onze bevindingen tijdens deze speelsessie bij Xbox.

Towerborne

De makers vertelde eerst over de gedachte achter het spel. Het idee is dat de mensheid woont in luchtschepen boven de oppervlakte van de Aarde, want daar lopen monsters. Avonturiers zijn aangewezen om op ontdekking te gaan naar alle uithoeken van de wereld om zo goederen te verkrijgen en het kwaad te verslaan. Towerborne gaat seizoenen krijgen wat betekent dat je elke paar maanden nieuwe delen van deze wereld kan gaan ontdekken. Na deze korte introductie van de makers mochten we zelf aan de slag met de game.

De game speelt weg als een standaard beat-em-up waarbij je zijwaarts beweegt over een level om vijanden te verslaan met aanvallen en speciale krachten, en afhankelijk van je wapen werken je aanvallen net iets anders. Wij vochten met een enorme knuppel, maar onze teamgenoten hadden een zwaard met schild. We beschikten ook over een schattig beestje dat onze krachten iets beïnvloedden. Het speelt lekker vloeiend weg en is met drie anderen zeker vermakelijk. Na het halen van een level mochten we een baas verslaan, een enorme paddestoel met stekels. Door goed samen te werken en op tijd weg te springen wisten we het enorme gevaarte te slopen, waarmee onze sessie ten einde was.

Towerborne

Towerborne lijkt vooralsnog een leuke game te worden, zeker met vrienden. De vraag is nog even hoe lang het leuk blijft als er elk seizoen iets nieuws is om te ontdekken, want dat nodigt niet uit om het zo af en toe op te pakken. Toch is het wel erg vermakelijk om door de levels heen te knallen en volgens de makers zullen er nog allerlei verschillende type missies zijn bij release, waardoor er wel genoeg variatie zal zijn.