Doorgaan naar artikel
Dungeons of Hinterberg
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Dungeons of Hinterberg is zowel een ontspannen game waarbij je relaties uitdiept, maar ook een spannende actiegame met puzzels en monsters in grotten. Het lijkt een mooi avontuur te worden.

Op Gamescom mochten we bij Xbox enkele spellen uitproberen, zo ook Dungeons of Hinterberg. Deze action-adventure RPG heeft enorme Oostenrijkse invloeden en is opgesplitst in twee delen, namelijk het vechten en het socializen. Lees hier over onze indruk na een speelsessie van ongeveer een half uur.

Dungeons of Hinterberg

Tijdens onze sessie kregen we even kort uitleg over het idee achter Dungeons of Hinterberg. Het simpele bergdorp met dezelfde naam, dat duidelijk een rustig Oostenrijks dorpje moet voorstellen, is sinds een paar jaar spontaan belaagd door toeristen en onderzoekers die willen weten hoe daar ineens magie is ontstaan en de nodige monsters die daarbij horen. Ondanks dat de inwoners een druk leventje hebben, lijkt magie een standaard onderdeel te zijn geworden van hun dagelijkse routine; overdag werken, in de avond wat monsters verslaan in grotten.

Zodoende is de gameplay ook opgedeeld in twee delen. Op het ene moment ga je de vele grotten verkennen en moet je daarbij puzzels oplossen, monsters verslaan met je zwaard en magische voorwerpen vinden, terwijl je het andere moment rustig door het stadje heen loopt en contact maakt met de vele dorpelingen om je relatie te versterken. Niet alleen zijn deze personages diepgaand, ze bieden je ook nog voordelen aan voor tijdens je avonturen, dus het loont om beide goed te onderhouden. Ga je bijvoorbeeld een dagje extra socializen, is de kans groot dat je voor de volgende grot sterker bent en deze dus makkelijker kunt voltooien.

Dungeons of Hinterberg

Dungeons of Hinterberg heeft een mooie tekenstijl dat doet denken aan klassieke stripverhalen met diepgaande personages en het bevat ook nog leuke gameplay waarbij je lastige puzzels oplost en monsters verslaat. In onze korte sessie zagen we wat variatie aan vijanden, maar we hopen dat dit in de uiteindelijke versie nog uitgebreider zal zijn wanneer het spel in 2024 verschijnt. Dan kan het zeker een tof spel worden.