Doorgaan naar artikel
Test Drive Unlimited: Solar Crown
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Test Drive Unlimited: Solar Crown lijkt een zeer toffe en uitgebreide game te worden met genoeg opties om je urenlang te verliezen in de enorme wereld aan content.

Op Gamescom hebben wij een hoop spellen gespeeld, maar soms krijg je een exclusief voorproefje van iets waar je niet op gerekend had. Zo mochten wij ook al een uur aan de slag met Test Drive Unlimited: Solar Crown, het nieuwste deel in de reeks.

Test Drive Unlimited: Solar Crown

Na een introductie waarbij de makers allerlei zaken lieten zien, mochten we zelf een half uur rondracen. Het is duidelijk dat er veel aandacht zit in de game, want voor elke auto hebben ze verschillende echte geluiden opgenomen om het zo echt mogelijk te laten klinken. Daarbij krijg je bij elke auto de mogelijkheid om standaardzaken te doen die je verwacht bij een auto, maar eigenlijk zelden in een game zit. Zo kan je richtingaanwijzers gebruiken, mistlampen aan- of uitzetten, bij bepaalde auto’s het dak openen of sluiten en nog veel meer.

Ook hebben de weersomstandigheden een invloed op het rijgedrag waardoor elke auto weer anders reageert bij regen, zon of sneeuw. Het verkeer is overdag anders dan in de avond, waardoor de wereld duidelijk een levend geheel is. Dat niet alleen, maar omdat het een volledig online beleving is, zal je ook allerlei andere spelers tegenkomen in de open wereld. Mocht je ze niet op straat tegenkomen, dan kan je ze ook vinden in een van de vele hubs die de game biedt. Je moet je namelijk aansluiten bij een clan waarna je mee kan doen aan allerlei races om je binnen deze clan te plaatsen en toegang te krijgen tot hogere kringen. Dat betekent namelijk ook dat je toegang krijgt tot duurdere auto’s, andere gebieden en meer.

Test Drive Unlimited: Solar Crown

Je kan je bij twee clans voegen, de Streets die een meer moderne blik hebben op auto’s, racen en lifestyle, of de Shops die wat klassieker zijn wat betreft de levensstijl en voorkeur voor auto’s. Elke clan heeft zes leden die je moet verslaan om hogerop te komen. Zodoende probeert Test Drive Unlimited: Solar Crown je uit te dagen om alles te ontdekken en hogerop te komen zodat je de mooiste en beste auto’s kan verkrijgen om te gebruiken in races. Je kan tegen de andere clan spelen in bijvoorbeeld vier-tegen-vier-races en andere manieren om elkaar uit te dagen.

Test Drive Unlimited: Solar Crown

Tijdens onze speelsessie voelde het alsof Test Drive Unlimited: Solar Crown zijn eigen twist probeert te geven op andere vergelijkbare spellen zoals The Crew of Forza Horizon. Op het eerste gezicht lukt dat wel redelijk waarbij er nog een niveau aan detail bijkomt door de mate waarop je je auto kan bedienen met bijvoorbeeld de richtingaanwijzers. Toch is het nog even de vraag hoelang een dergelijke game leuk blijft als je haast verplicht wordt om constant te blijven spelen om het maximale eruit te halen. Gelukkig is er bij release voldoende content om uren zoet te zijn met de vele races, uitdagingen en andere zaken.