Doorgaan naar artikel
Hyenas
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Hyenas lijkt op dit moment op een flink chaotische en vermakelijke shooter, al kwamen we tijdens onze sessie geen andere spelers tegen tot het einde. Het schieten in gebieden zonder zwaartekracht voegt een nieuwe dimensie toe aan de beleving.

Door de al jarenlang grote populariteit van Battle Royale-games komen er ook steeds meer varianten van het genre, denk daarbij aan Fall Guys of Tetris 99. Zo probeert SEGA het ook eens met Hyenas, de actievolle shooter die momenteel een besloten beta heeft, al is het niet exact een Battle R oyale-spel. Wij mochten de game op Gamescom al kort proberen, hier kan je meer lezen over onze indrukken.

Hyenas

Op het eerste oog biedt Hyenas een Battle Royale-achtige game aan, want je gaat in teamverband op een ruimteschip op zoek naar een kostbare lading terwijl je andere teams uitschakelt. Het doel is om een minimale waarde te verzamelen en dan het schip te verlaten. Naast vijandige teams, lopen er genoeg soldaten rond om alle teams tegen te werken. Daarbij kan je een aantal personages kiezen die elk unieke vaardigheden hebben om een succesvolle ontsnapping te bewerkstelligen. Denk daarbij aan vermommingen om je voor te doen als een vijandig teamlid of soldaat, een krachtschild om kogels tegen te houden of een schuimkanon om zo muren te maken of vijanden te bedwelmen.

Omdat Hyenas zich afspeelt in de ruimte, zijn er bepaalde gebieden in de ruimteschepen waar er geen zwaartekracht is. Zo ontstaan er unieke vuurgevechten waar niet alleen de kogels om je oren vliegen, maar ook de spelers zelf. In onze speelsessie zaten we in een enorm ruimteschip en kwamen we het andere team nauwelijks tegen, wat jammer was, maar als er meerdere teams zouden meedoen, kunnen wij ons voorstellen dat het chaos is. De omgevingen voelen zowel retro aan als futuristisch, wat een leuke combinatie is qua sfeer.

Hyenas

Naast alle retro-invloeden, wordt het ook meteen overduidelijk dat de game van SEGA komt. Van het speelbare personage Hero-Ki, dat volledig gekleed is in een Sonic-outfit met bijbehorende hangertjes van Sonic-personages, tot de waardevolle merchandise die je moet verzamelen zoals een Sonic-standbeeld. Daarnaast is de apparatuur die je gebruikt om in de kluis te breken ook een verdacht herkenbare SEGA-console, namelijk een gemodificeerde Mega Drive (of Genesis voor Amerika) met passende Sonic-cartridge die we even schoonblazen voor gebruik voordat deze vervolgens de kluis open snijdt met lasers.

Qua gameplay was het best vermakelijk om rond te vliegen zonder zwaartekracht, vijanden uit te schakelen met de vele wapens en uitrusting, kluizen openbreken en waardevolle spullen te stelen. Wij kwamen in onze speelsessie alleen geen ander team tegen tot zij al bleken te ontsnappen, waardoor het concept van de game niet goed overkwam. Toch denken we dat het een leuke en chaotische ervaring kan bieden zodra er genoeg mensen mee spelen. Binnenkort gaan we met de besloten beta aan de slag en kan je uitgebreider lezen over onze ervaring met Hyenas.