Doorgaan naar artikel
Dit kan er allemaal met Slaapmuts Pikachu in Pokémon Sleep!
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

In onze whatsappgroep voor Pokémon Sleep krijgen wij vaak vragen over de speciale buddy Pokémon, Slaapmuts Pikachu, die je krijgt in het spel wanneer je een Pokémon GO Plus+ hebt verbonden. In dit artikel leggen wij uit wat jij aan Slaapmuts Pikachu hebt en hoe je de beste bonussen kunt krijgen!

Hoe krijg ik Slaapmuts Pikachu?

Om deze speciale Buddy Pókemon te krijgen, moet je je Pokémon Sleep verbinden met de Pokémon GO Plus+, die apart gekocht moet worden. Onderaan dit artikel vind je waar je deze kan kopen en tegelijk NWTV kan steunen!

Uitleg om de Pokemon Go Plus+ te verbinden met Pokémon Sleep

Hierboven zie je de stappen die je moet ondernemen om je apparaat te verbinden met Pokémon Sleep. Na het klikken op “Pair a Device” zal er via plaatjes uitgelegd worden waar je op moet drukken op de Pokémon GO Plus+ om het verbinden te voltooien. Wanneer het gelukt is, zal het “Sleep” icoontje rechts onderin het hoofdscherm veranderen naar een “GO Plus +” icoontje.

Slaapmuts Pikachu in Pokémon Sleep

Vanaf het moment dat je verbinding voltooid is, zal je links in je scherm een Slaapmuts Pikachu zien. Deze blijft zolang jouw account gelinkt is aan een Pokémon GO Plus+. Wanneer je de link dus verbreekt, om bijvoorbeeld met een ander account te linken, dan zal de Pikachu verdwijnen.

Wat heb ik aan Slaapmuts Pikachu?

Deze speciale Buddy Pokémon werkt anders dan de andere Pokémon in je team. Waar je andere Pokémon een hoger level maakt met candy en Dream Shards, wordt deze Pikachu beter als je veel samen slaapt! Slaapmuts Pikachu zal in eerste instantie alleen besjes verzamelen, maar kan na verloop van tijd ook ingrediënten verzamelen!

Om te zien hoe bevriend jij al met Pikachu bent moet je de game synchroniseren met de Pokemon GO Plus+. Dit doe je door op het tekentje rechts onderin het hoofdscherm te klikken. Dit geeft het onderstaande scherm.

Scherm waarmee je in Pokémon Sleep je Pokémon Go Plus+ kan synchroniseren

Op dit scherm zie je je bedtijd zoals je die hebt ingesteld, evenals je wekker als je deze hebt aangezet. Om te synchroniseren hoef je alleen maar op Connect te drukken. Dit lukt natuurlijk alleen als je Bluetooth aan staat en de Pokémon GO Plus+ in de buurt van je telefoon is.

Scherm in Pokémon Sleep wanneer je synchroniseert met de Pokémon Go Plus+

Het volgende scherm geeft je nogmaals de informatie over je bedtijd en wekker en de optie om deze aan te passen. Belangrijker echter is het friendship level bovenaan het scherm. Je Slaapmuts Pikachu begint op level 1 en naarmate je meer slaapt gaat dit level omhoog. De belangrijke levels zijn drie, negen en elf. Bij level drie zal je Buddy beginnen met appels verzamelen, bij level negen cacao en bij level elf zal Pikachu twee besjes per keer vinden in plaats van één. Om op deze levels te komen moet je respectievelijk 40, 270 en 400 uur slapen met de Go Plus +

Status scherm in Pokémon Sleep

Als je in het vorige scherm rechts boven op Status drukt, zal je op dit scherm uitkomen. Hier kan je zien wat jouw Slaapmuts Pikachu allemaal verzamelt en hoe snel hij dit doet.

Cry Scherm in Pokémon Sleep

Tenslotte is er ook nog het Cries scherm, waarvoor het icoontje onder Status staat. Elke keer dat jouw vriendschap met Pikachu verbetert, speel je meer kreten vrij. Deze kreten kan je afspelen door op een kreet te drukken. Dit heeft verder geen toegevoegde waarde voor de gameplay, maar het is zeker een leuke toevoeging!

Dagelijkse Pokémon Go bonus!

Ten slotte is er nog één speciale bonus waar we jou over kunnen vertellen: Een bonus voor Pokestops spinnen in Pokémon Go. Elke ochtend zal Slaapmuts Pikachu een icoontje boven zich hebben wat anders is dan de normale help icoontjes van Pokémon. Dit betekent dat je de voorgaande dag jouw Pokémon Go Plus+ hebt gebruikt om Pokestops te spinnen in Pokémon Go. Op basis van het aantal Pokestops geeft je Pikachu een bonus-hoeveelheid besjes. De maximale bonus die je hiervoor kan krijgen zijn 14 besjes bij het spinnen van minstens 32 Pokestops. Snorlax zal deze besjes niet rustig eten zoals normaal, maar de volledige bonus wordt in één keer toegevoegd aan de kracht van je Snorlax. Het loont dus zeker om de Pokémon Go Plus+ in allebei de spellen te gebruiken!

Probleem met ingrediënten?

Wij hebben al van meerdere mensen gehoord dat hun Pikachu geen ingrediënten verzamelt, ook al hebben ze al voldoende geslapen. Om dit op te lossen, werkt het meestal om simpelweg even opnieuw te synchroniseren, zodat het friendship level van Pikachu omhoog gaat. Mocht dit niet werken, dan kan je veilig de verbinding met de Go Plus + volledig verbreken via settings. Als je hierna opnieuw verbindt, zal Pikachu op hetzelfde level terugkomen als waar hij was gebleven, maar zal hij nu meestal wel ingrediënten verzamelen!

Wil jij ook graag zo’n Slaapmuts Pikachu en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop de Pokémon Go Plus + dan via deze link bij Bol.com.

Word lid van onze Pokémon Sleep Whatsapp-groep en stel je vragen, deel je ervaringen en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws via deze link!

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.