Doorgaan naar artikel
Philips Evnia 34M2C8600
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Philips Evnia 34M2C8600 biedt een totaalpakket vol prachtige beelden, mooi design met gebogen scherm, ingebouwd Ambiglow-systeem, audiospeakers en meer. Het prijskaartje ligt hoog, maar dan heb je ook wat.

Met de Philips Evnia 34M2C8600 wil Philips een geweldige monitor voor gamers op de markt brengen met een duurzaam ontwerp. De monitor heeft verschillende features die wij uitvoering konden testen, lees hier onze review over dit scherm.

Philips Evnia 34M2C8600

Dit curved WQHD QD-OLED-scherm van 34 inch van Philips is een ware krachtpatser voor gamers. Met verschillende snufjes aan boord zoals een 175 Hz verversingssnelheid, een resolutie van 3440×1440, HDR voor perfect contrast en zwarttinten, 10-bits voor vloeiender kleurenverloop, ingebouwde speakers met DTS-geluid voor virtual surround sound en nog meer. Door Ambiglow worden de kleuren van je 21:9 beeldscherm geprojecteerd op de muur er achter zodat je nog meer ondergedompeld wordt in de beleving. Je kan zelf instellen hoe intens deze is en hoe het zich aanpast aan de omgeving. Om typische potjes gamen in de late uurtjes te verzachten kan je ook een speciale modus aanzetten die zachter voor je ogen is zodat je mogelijk minder last van je ogen zou moeten krijgen.

Buiten al deze technische snufjes die op het eerste oog prachtige beelden opleveren, is de Philips Evnia 34M2C8600 ook enorm gebruiksvriendelijk. Zo kan je meerdere bronnen aansluiten op het scherm om deze te splitsen zodat het als het ware twee beeldschermen simuleert. Je zou bijvoorbeeld je pc op de ene kant aan kunnen sluiten en een console aan de andere kant (laat je baas het maar niet horen). Door de verschillende HDMI, DisplayPort en USB-C-poorten kan je allerlei apparatuur aansluiten,

Door de curve kost het ook nauwelijks moeite om heen en weer te kijken doordat het een redelijke natuurlijke positie is voor het hoofd, waardoor je geen slechte kijkhoek hebt. Daarbij staat de monitor op een handige standaard waarmee je soepeltjes het scherm kan bewegen naar een positie die je prettig vindt. Of dat laag is met een draaihoek naar boven of juist lekker hoog en naar beneden draaiend, beide opties en alles er tussenin kan. Deze standaard kan je ook gebruiken door een primitieve headset houder, mits deze niet te zwaar is. De standaard zelf is wel wat groot, maar dat snappen wij wel als er een zwaar scherm als deze aan hangt.

Philips Evnia 34M2C8600

Zoals we al eerder zeiden, is de grafische kwaliteit van de monitor ook top. Met vrijwel onbeperkte kijkhoeken, levendige kleuren, hoog contrast en diepe zwarttinten druipt alles prachtig van je scherm. Of je nu een toffe videogame aan het doen bent, de nieuwste films kijkt in de beste kwaliteit of grafisch werk doet, de Philips Evnia 34M2C8600 kan dit prima weergeven. Naast al deze geweldige specificaties, probeert Philips met dit scherm ook te denken aan het millieu. Door gebruik te maken van 100% recyclebaar verpakkingsmateriaal en gerecycled materiaal voor de behuizing, proberen ze hun bijdrage te doen voor een betere toekomst, al is het scherm alleen te verkrijgen in zilvergrijs.

Ondanks deze geweldige zaken, zijn er enkele kanttekeningen voor gebruikers. Naast dat het al een enorme unit is op je bureau, waarvan de voet van de standaard ook redelijk wat ruimte inneemt, is de geluidskwaliteit van het scherm wat blikkerig. Het is zeker beter dan een hoop andere monitoren die ook geluid leveren, maar wij zouden in alle gevallen toch een ander audio-apparaat aanraden voor een goede ervaring; een headset, setje boxen, wat dan ook. Daarnaast is het prijskaartje van ruim duizend euro ook wel wat aan de stevige kant, al heb je wel een compleet pakket voor die prijs.

De Philips Evnia 34M2C8600 biedt dan ook zodoende een volledig, compleet en indrukwekkend totaalpakket voor de serieuze gamers. Het scherm heeft een fikse prijs, maar dan heb je wel een snel en strak beeld van flinke afmetingen waardoor alles van je scherm vloeit. Door alle ingebouwde snufjes, alle ondersteunende zaken en een scherm waar je u tegen zegt, is het een prachtig doch prijzig geheel.

Philips Evnia 34M2C8600