Doorgaan naar artikel
Pokémon GO Plus +
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

Conclusie

Al met al een ontzettend fijn apparaatje wat je geheel naar eigen wens in kunt stellen in zowel Pokémon GO als Pokémon Sleep. Veel handige functies, waaronder de al bekende functies van eerdere uitvoeringen en natuurlijk de nieuwe slaap- en wekkerfunctie. Wij vinden hem zijn geld waard!

Op 21 juli kwam in Europa de langverwachte Pokémon GO Plus + uit. En wij kunnen dan natuurlijk niet achterblijven met een review! Het heeft wat langer op zich laten wachten om alle functies goed te kunnen testen.

De komst van het langverwachte apparaatje was sowieso al een mijlpaal om naar uit te kijken. Het doosje op zich is met alle kleine Pokémon erop al heel erg leuk. Zodra je de buitenste verpakking openmaakt en de Pikachu-verpakking ontdekt, wordt alleen al de verpakking een feestje. Hij wordt verder nog geleverd met een USB-oplaadkabel. De stekker zelf zit er niet bij, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. En een heel handig koordje met clipje. De laatste is echt een enorm handige toevoeging. Met het koordje kun je hem bijvoorbeeld om je pols hangen. En met het clipje kun je hem, als je wat onrustig slaapt, aan je kussen of matras/hoeslaken vastklemmen. Ideaal, dan kun je hem niet uit je bed gooien. Met het clipje is de Go Plus + ook aan de broekzak te hangen, maar daar is hij eigenlijk net niet sterk genoeg voor.

Verder is er natuurlijk nog een gebruikershandleiding meegeleverd. Deze geeft een snelle inleiding voor het apparaatje en vertelt je het hoognodige wat je moet weten. Het verbinden aan de apps gaat vervolgens met een stappenplan in de apps zelf. Deze zijn heel duidelijk, al kan het soms wat problemen opleveren als je de app en de Go Plus + aan elkaar wilt verbinden. Zorg er ook vooral voor dat de Go Plus + niet nog aan de ene app verbonden is (of een slaap trackt) als je hem wilt verbinden met de andere app, want dat gaat niet werken. Maar eenmaal verbonden hoeft dat gelukkig niet nog eens. Daarna zijn de apparaatjes eenvoudig opnieuw te verbinden door een druk op het symbooltje in de apps.

De Go Plus + is, logisch, niet zonder de apps Pokémon GO en Pokémon Sleep te gebruiken. Daarom is deze review in twee delen gesplitst: Een deel voor het gebruik met Pokémon GO en een deel voor het gebruik met Pokémon Sleep.

Pokémon GO

In Pokémon GO is de belangrijkste functie uiteraard de automatische functie. Hiermee kun je zelf bij de settings instellen of je wil dat het apparaatje automatisch Pokémon voor je vangt of Pokéstops draait voor items. Of allebei natuurlijk.

Het nadeel is wel dat het automatisch vangen alleen lukt met de normale Pokéballs. Er is een instelling om dit te kunnen wijzigen naar Great Balls of Ultra Balls, maar dan is de automatische vangfunctie er wel deels vanaf. De Go Plus + ziet dan een Pokémon, maar het vangen moet je zelf bevestigen met een druk op de knop. Dat vonden wij wel heel erg jammer. Zeker gezien de verwarring die vooraf is ontstaan, omdat het erop leek dat het allemaal met de automatische vangfunctie zou kunnen.

Aan de andere kant wellicht maar goed dat het niet lukt. De Go Plus + gooit natuurlijk niet met een curveball en heeft ook geen andere gooi-bonussen, dus de vangkans ligt helaas erg laag. Desalniettemin heel handig om op de achtergrond aan te laten staan als je je bijvoorbeeld in gezelschap bevindt, zodat je niet de hele tijd op je telefoon hoeft te kijken. Check alleen achteraf je journal niet, om teleurstellingen te voorkomen.

Een ander nadeel vinden wij het ook wel dat de Go Plus + even de weg kwijt is als je zelf meevangt en meedraait aan de Pokéstops. Hij vindt zijn functie wel weer terug, maar op dat moment weet hij het even niet meer zo goed. Hij herstelt gelukkig wel snel daarvan.

De batterij van de Go Plus + gaat met de automatische functie sneller leeg, maar al met al gaat hij toch wel een aantal dagen mee. Ook met veelvuldig gebruik. Dat is een hele grote verbetering. Daarnaast komt in het startscherm van Pokémon GO een icoontje te staan met een lege batterij als hij bijna leeg is. Maar bij slechts af en toe gebruiken met deze functie kan hij echt wekenlang meegaan.

Het apparaatje trilt wel behoorlijk hard en de verlichting maakt er een heuse discotheek van zodra een vangst gelukt is. Dit hebben wij niet als nadeel ervaren, maar niet iedereen zal dit even leuk vinden. Pas ook op hiermee als je de Go Plus + op een harde ondergrond legt, want door de harde trilfunctie wil hij nog wel eens op de grond eindigen..

Als allerlaatste voor Pokémon GO is de grootste bonus de Special Research ‘Catching Some Z’s‘. Bij het aanschaffen van de Go Plus + krijg je deze Special Research als bonus, waarmee je door je slaap te tracken in Pokémon Sleep in Pokémon GO maar liefst vijf keer een Snorlax met slaapmuts kunt vangen. En het allerleukste is nog dat deze ook nog eens shiny kan zijn!

Catching Some Z’s-event, Snorlax met Night Cap

Als je je slaap trackt met de Go Plus + zonder gebruik van de app Pokémon Sleep, geeft het apparaatje nóg een extra bonus in Pokémon GO. Deze bestaat veelal uit Stardust, speciale stickers en hartjes aan je buddy. Bij een korte slaap één hartje en bij een langere slaap twee hartjes. Dat maakt Best Buddies worden ook een stuk makkelijker!

 

Pokémon Sleep

De belangrijkste functie in Pokémon Sleep is de slaap tracken. Dit doet hij heel erg goed. Zeker zolang de Go Plus + netjes naast je hoofdkussen en op je matras ligt. Hij kan je bewegingen dan goed detecteren, waardoor hij behoorlijk accuraat is met de slaap tracken. Als je het apparaatje zelfs alleen gebruikt voor slaap tracken, gaat de batterij echt enorm lang mee. Dat is echt een dikke plus! Bij het testen hoefden wij hem met alleen slaap tracken hooguit één keer per maand op te laden.

Verder is natuurlijk de Pikachu met slaapmuts een ontzettend leuke toevoeging. Als je wil weten wat die aan extra’s toevoegt, hebben we daar dit artikel voor geschreven.

Door de Go Plus + tussentijds te verbinden aan Pokémon Sleep kun je sowieso het batterijlevel checken. Pokémon GO geeft, zoals eerder beschreven, ook een melding als hij leeg is. In Pokémon Sleep kun je het level checken. Uiteraard kan dit ook op het apparaatje zelf, door de bovenste knop in te drukken.

Daarnaast heeft de Go Plus + nog een wekkerfunctie. De tijden hiervoor kun je instellen in Pokémon Sleep, door hem tussentijds te verbinden aan de app. Op het moment dat de wekkerfunctie aanstaat en de Go Plus + je ’s ochtends wekt, begint het te trillen, gaat er een behoorlijk fel lampje aan en Pikachu begint uiteraard te roepen. Deze instelling is standaard, maar je kunt het naar eigen wens aanpassen in een ‘normaal’ wekkergeluid.

Wat heel handig is, is dat je ook een Smart Alarm kunt instellen. Als de Go Plus + in jouw slaapritme al merkt dat je lichtjes slaapt, kan de wekkerfunctie iets eerder afgaan dan je ingestelde tijd. Hiermee voorkom je dat je opnieuw in een diepere slaap raakt, wat een wekker die dan afgaat echt niet leuker maakt. Dit hoeft overigens niet. Wil je alleen op je ingestelde tijd wakker worden, kan dat ook. Echter hebben wij gemerkt dat je wel meer uitgerust wakker wordt als het apparaatje je wekt tijdens je lichte slaap.

Een toch wel groot nadeel van de wekkerfunctie is helaas dat deze niet helemaal lekker loopt met je ingestelde tijd. Hij gaat namelijk een uur later af dan de bedoeling is, met verslapen tot gevolg. Dat is als je een afspraak hebt, niet handig. Hopelijk wordt dit met een update nog een keer opgelost!