Doorgaan naar artikel
Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged is een hele toffe arcade-racer en ziet er ook nog eens geweldig uit.

Bijna iedereen heeft weleens gehoord van Hot Wheels, het merk bestaat namelijk al sinds 1968. Ook zijn er in de afgelopen jaren verschillende games verschenen met de kleine autootjes in de hoofdrol. In 2021 verscheen Hot Wheels Unleashed en dat bleek een toffe arcaderacer, maar wel een beetje ongepolijst. Nu, twee jaar later, is het tweede deel verschenen en wij gingen met Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged aan de slag om te kijken of Milestone deze keer de ruwe diamant wat heeft weten te slijpen.

Net zoals het vorige deel heeft Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged ook weer een campagne. Deze keer heb je tussen de races door zelfs een soort van verhaal, dat op een comic-achtige manier wordt verteld. Het verhaal is niet heel erg boeiend en zo standaard dat je het direct weer vergeet. Gelukkig is het racen wel heel erg boeiend en krijg je net zoals de vorige keer weer een kaart voor je neus waarop verschillende races staan. Je moet ze overigens wel in een bepaalde volgorde afleggen en kunt niet zomaar een volgend evenement kiezen, wat begrijpelijk is voor het verhaal maar wel een beetje jammer is.

Je hebt verschillende soorten races, maar het komt er vaak gewoon op neer dat je zo snel mogelijk moet racen en als eerste over de finish moet komen. Toch zit er ook wel wat variatie in met bijvoorbeeld een modus waarin je in een bepaalde volgorde door oplichtende stukken van het gebied moet rijden. Daarnaast heeft ook elk gebied een eindbaas, die je moet verslaan door tegen bepaalde doelen aan te rijden waardoor de eindbaas iets van zijn leven verliest. De verschillende modi bieden genoeg afwisseling om leuk te blijven tot het einde van de campagne.

Het racen in Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged voelt minstens zo goed aan als in het eerst deel en Milestone heeft zelfs wat kleine aanpassingen toegevoegd, zoals een soort zijwaartse boost die je kunt gebruiken om je tegenstander van de baan te duwen. Daarnaast kun je nu ook je auto goed besturen als je in de lucht bent, om eventuele fouten te herstellen. Het maakt het allemaal weer net iets nieuwer en frisser dan de vorige game. Je kunt in dit deel ook weer lekker boosten, driften in de bochten en sprongetjes maken om over obstakels heen te springen. Het voelt allemaal heerlijk aan: het is eenvoudig om te leren, maar lastig om echt goed in te worden.

Met het winnen van races verdien je geld. Dit kun je besteden aan het upgraden van je voertuig of je kunt er nieuwe Hot Wheels mee kopen. In totaal zijn er meer dan honderd voertuigen en het mooie is dat ze niet verstopt zitten achter een DLC-muur, zoals de vorige keer. Ook zijn de meeste voertuigen schappelijk geprijsd en hoef je niet heel lang te sparen om je favoriete auto of motor te kopen.

In deel één was het eigenlijk niet eens nodig om andere voertuigen te kopen, omdat er weinig verschil zat tussen de rijtuigen. Deze keer heeft Milestone verschillende voertuigklassen in het spel gestopt en voelen ze wel degelijk anders aan. Zo heb je bijvoorbeeld off road- en drift-voertuigen, die je ook weer kunt gebruiken voor verschillende type races. De off road-auto’s zijn bijvoorbeeld groot en lomp en handig om tegenstanders mee van de baan te duwen. Het dwingt je als speler om wat meer te variëren en dat is goed omdat zowel de kwaliteit als kwantiteit van de rijtuigen van hoog niveau is.

Grafisch gezien is Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged ook van een erg hoog niveau. De verschillende omgevingen zijn kleurrijk, prachtig en een lust voor het oog. Zo waren wij vooral fan van het gebied met de dinosaurussen en de arcadehal. De ontwikkelaar heeft enorm veel tijd besteed aan de omgevingen en ze zitten vol met prachtige details. Ook de voertuigen zelf zijn indrukwekkend om te zien en het lijkt soms net alsof je naar de daadwerkelijk speelgoed-varianten aan het kijken bent. Na een race zit de auto vol met beschadigingen die heel herkenbaar zijn als je zelf vroeger ook met Hot Wheels hebt gespeeld.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged pakt de goede punten van het vorige deel en maakt het nog beter. Het racen voelt heerlijk arcade-achtig aan en is eenvoudig om op te pakken. De verschillende type races bieden genoeg variatie om het voor lange tijd leuk te houden en de toevoeging van de voertuigklassen zorgt ervoor dat je met verschillende auto’s en motoren moet racen. Grafisch gezien is het een pareltje en zijn de diverse omgevingen echt leuk om doorheen te scheuren. Wij kunnen Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged aan elke racefan aanraden, zeker als je ook genoten hebt van het vorige deel.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged is voor deze review gespeeld op de Xbox Series X|S. Daarnaast is de game ook nog verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.