Doorgaan naar artikel
City Safari Nederland? Help ons het waar te maken!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Alleen in 2017 hebben we een Safari Zone in Nederland gehad, een kleine editie in Stadshart Amstelveen die overigens wel heel gezellig was! NWTV was er toen al bij om verslag te doen, welke je verderop in de video kunt zien. Maar zouden we ook een City Safari Nederland kunnen krijgen? Wij denken van wel na een gesprek met Niantic recentelijk tijdens City Safari Barcelona!

Om een City Safari te mogen organiseren zijn er een aantal zaken heel erg belangrijk volgens Niantic:

  • De stad moet goed bereikbaar zijn (moet een vliegveld hebben)
  • De stad moet interessant zijn om te bezoeken (verschillende historische of architectonische hoogtepunten)
  • De stad moet het zelf graag willen (er is samenwerking en afstemming tussen Niantic en de gemeente nodig)
  • Er moet een grotere actieve spelersgroep zijn in de stad

Als we deze vier voorwaarden bekijken vallen er natuurlijk heel veel steden en plekken af. Voordeel van een City Safari Nederland is dat er geen park nodig is. In eerste instantie zullen veel spelers natuurlijk denken aan Amsterdam, maar die stad staat erom bekend juist toeristen ook een beetje te willen weren. In een keer 20.000 mensen extra in de stad is misschien wel veel te veel.

Persoonlijk denken wij zelf aan Rotterdam. Een grote stad met veel bijzondere plekken om te bezoeken. Een stad die graag toeristen ontvangt, een vliegveld heeft en zover wij weten ook een grotere community heeft. Maar dat neemt niet weg dat andere steden natuurlijk ook kunnen. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Groningen, Den Haag en misschien zelfs wel Eindhoven. Allemaal een eigen vliegveld en meer of minder interessante plekken om te bezoeken!

Ben jij de beheerder van een grote groep spelers daar of ken je juist mensen bij de gemeente? Dan komen wij graag met jullie in contact! Wij hebben de contacten bij Niantic en willen graag de twee aan elkaar koppelen om samen te kijken naar het naar Nederland brengen van City Safari! Mail ons in dit geval op info@nwtv.nl met in ieder geval de volgende zaken:

  • Welke stad wil jij aandragen
  • Waarom denk je dat die stad geschikt is? (liefst alle vier van de bovenstaande onderdelen)
  • Of je iemand kent binnen de gemeente of weet waar we moeten zijn hiervoor

Laten we hopen dat we in 2024 of 2025 een City Safari Nederland kunnen realiseren!

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop hem dan via deze link bij Bol.com.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.