Doorgaan naar artikel
De nieuwe “Ban Wave” van Niantic is een klein foutje?
Truus Jansen
Truus Jansen
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Vandaag kwamen er op de sociale media een hoop berichten van spelers die een (tijdelijke) ban hebben gekregen op hun Pokémon GO account, terwijl ze de voorwaarden van Niantic niet hebben overtreden, zo melden ze. Op X ( het voormalige Twitter) zijn heel veel berichten gedeeld met onderstaande afbeelding. De spelers die een (tijdelijke) ban hebben gekregen zouden “unusual activity” op hun account hebben gehad.

 

Naar aanleiding van al deze berichten heeft Pokémon GoHub contact gezocht met Niantic, omdat er een behoorlijk aantal speculaties waren dat er een verband zou zijn met de Fast-Catch-truc. Blijkbaar was dit ook het geval en heeft Niantic naar GoHub bevestigd dat dit niet opzettelijk is gebeurd. Iedereen zou gewoon gebruik moeten kunnen maken van de Fast-Catch-truc zonder daarvoor uitgesloten te worden. Niantic heeft aangegeven dat de bans morgen (16 november 2023) opgelost moeten zijn.

In de tussentijd raden wij iedereen aan om het gebruik van de Fast-Catch-truc, zowel de standaard als de AR modus, niet te gebruiken. Mocht je getroffen zijn door de ban, wordt er gevraagd of je contact kan opnemen met Niantic via sociale media.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop hem dan via deze link bij Bol.com.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.