Doorgaan naar artikel
Prijsvraag: 1 op de 5 Nederlanders vindt kerstfilms het allerleukste genre
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

In een onderzoek van Pathé Thuis naar nostalgie, films en kerst, gaf meer dan 70% van de ondervraagden aan dat hun meest nostalgische film sterke emoties van vroeger oproept. Het zijn vooral de hartverwarmende herinneringen aan de eerste keer kijken van de film die de ervaring echt het toppunt van nostalgie maken. De verhaallijn en een bepaalde tijdsperiode in de film dragen hier mede aan bij. Dat muziek een belangrijke factor voor films is, blijkt ook uit het onderzoek: 56% van de ondervraagden geeft aan dat muziek in film bijdraagt aan dat sentimentele gevoel. En opvallend: de helft van de Nederlanders kijkt hun favoriete nostalgische films steeds weer opnieuw.

Op Pathé Thuis is een uitgebreide kerstcollectie met vele favoriete titels samengesteld om fijn in de kerstsfeer te komen. Maar voor liefhebbers van de nieuwste films is ook veel te bekijken, waaronder Oppenheimer, Barbie, The Creator en Equalizer 3. In de Pathé bioscopen valt eveneens te genieten van nieuwe films vol sentiment, waaronder Wonka en Wish. En om dit te vieren mogen wij maar liefst vijf vouchers voor Pathé Thuis weggeven!

 Vraag: Welke Pathé Thuis-film zou jij kijken als je wint?

Stuur je antwoord voor 28 december naar prijsvraag@nwtv.nl en wie weet krijg jij een voucher toegestuurd. Stuur tevens je adres mee zodat we de kaartjes gelijk kunnen versturen! Zet daarnaast Pathé Thuis in het onderwerp.

Op deze prijsvraag zijn dealgemene voorwaardenvan toepassing.