Doorgaan naar artikel
Niet alleen de Pokémon Van Gogh-kaart werd voor een veelvoud verkocht
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

We weten al even dat de Pokémon Van Gogh-kaart mateloos populair was. Deze kaart werd soms wel voor meer dan honderd euro verkocht. Echter blijkt nu dat ook de Pokémon Van Gogh-schilderijen zeer in trek waren. Soms werden schilderijen soms voor meer dan duizend euro verkocht door medewerkers van het museum meldt het AD vanochtend. Dat is er vermoedelijk ook één van de reden dat er mensen zijn ontslagen.

Schilderijen, die voor bijvoorbeeld 120 euro werden gekocht, werden soms voor wel 2.500 euro verkocht. Vooral toen er gestopt werd met de uitgifte van de Pokémon Van Gogh-kaart werden de schilderijen veel populairder.

Absurd is dat er een flinke run ontstond op de schilderijen. Die kwamen mondjesmaat binnen en soms één of zelfs geen per dag. Liefhebbers zaten te werken of studeren in het museumcafé om zicht te houden op wanneer er weer een schilderij werd toegevoegd. In die periode is er door medewerkers ook contact gezocht met deze liefhebbers om ze later via de achterdeur te verkopen. Toen 16 november in één keer 100 schilderijen beschikbaar kwamen, werden er 93 door medewerkers gekocht.

Volgens het Parool zijn er meer medewerkers betrokken bij de verkoop dan er eerder zijn ontslagen. Ondanks de vele problemen spreekt het museum van een mooi samenwerking, vooral omdat ze een enorm grote groep jonge kinderen hebben bereikt.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop hem dan via deze link bij Bol.com.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.