Doorgaan naar artikel
Maak je Pokédex compleet met deze exclusieve Scarlet-/Violet-raids!
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

Veel Pokémon-spelers lopen tegen het probleem aan dat sommige Pokémon niet in hun spel te krijgen zijn. Ook in Pokémon Scarlet en Violet heb je zogenaamde “Version exclusives”. Dit zijn Pokémon die maar in één van de twee versies van het spel te krijgen zijn. Om jouw pokédex compleet te krijgen, moet je ruilen met iemand met de andere versie. Aangezien een volle pokédex nodig is om de Shiny Charm te krijgen, is dit voor veel mensen belangrijk. Helaas heeft niet iedereen Nintendo Switch Online en is ook ruilen met vrienden die dichtbij wonen niet voor iedereen een optie.

Gelukkig helpt Gamefreak, de maker van de Scarlet en Violet spellen, deze mensen een handje. Van vrijdag 16 februari tot en met zondag 18 februari zullen er speciale Event Raids verschijnen in allebei de versies van het spel. In deze exclusieve Scarlet/Violet raids zal je Eiscue, Stonjourner, Armarouge en Ceruledge kunnen verslaan en vangen, ongeacht of je Scarlet of Violet speelt. De Pokémon zullen in zowel 3- als 5-ster raids verschijnen, waardoor iedere speler die al wat verder in het verhaal is deze makkelijk alleen moet kunnen doen.

Het is fijn dat Gamefreak opties biedt voor spelers die niet kunnen ruilen met andere spelers. Het is het eerste Raid Event waarbij ze dit doen, maar we hopen dat ze dit vaker doen zodat iedereen hun pokédex kan vullen!

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram.