Doorgaan naar artikel
Morgen is het 1 april, maar dit kregen we de afgelopen jaren in Pokémon GO
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Morgen is het 1 april, maar wat kunnen we van deze dag eigenlijk verwachten in Pokémon GO? Dat weten we natuurlijk nog niet, dus daarom blikken we terug op eerdere edities:

2018:

In 2018 was de eerste echte editie, namelijk een met een twee onverwachte elementen:

  • De Pokémon op de map werden vervangen voor 8-bit sprites
  • Shiny Murkrow kwam in het spel

Dit was volgens sommige spelers de leukste editie (want toffe sprites en het was onverwachts), maar volgens anderen juist de minste. Meer hierover lees je hier.

2019:

In 2019 was het een kleinere grap, die echter ook wel zeker leuk was! Ash Cap-Pikachu en Ash konden je foto ineens bomben waarna je vervolgens een Ash Cap-Pikachu kon vangen. Dit was ook niet aangekondigd. Meer hierover lees je hier.

2020 en 2021:

In 2020 was er geen onverwachte grap, maar een heel evenement dat werd aangekondigd. Dit betreft het Tricky Pokémon-event, waarbij Pokémon die grappen uithalen centraal stonden. Meer over 2020 en 2021 lees je hier en hier.

2022:

Onder de naam April Fools’ 2-Oh?-22 stond in 2022 Ditto centraal. Deze Pokémon kwam ineens heel erg veel voor en kon in allerlei nieuwe vormen verschijnen. Het event was niet echt aangekondigd dat jaar en dat maakte het uiteindelijk natuurlijk alleen maar extra leuk. Alles over dit jaar lees je hier.

2023:

Vorig jaar was het niet April Fools maar April Fowl’s Day: Pidgey Pandemonium. De hele dag draaide om Pidgey, die tussen 13.00 en 19.00 uur extra veel voorkwam, opdrachten had en zelfs een Special Research had. Dit evenement was ook een verrassing en meer hierover lees je hier.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.