Doorgaan naar artikel
Wat zijn de plannen voor de toekomst vanuit Niantic? Daar hebben wij een antwoord op!
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

In een recent interview tussen Ed Wu, senior vice-president van Pokémon GO, en Eurogamer, is gevraagd naar de toekomstvisie van het spel. Hierin werd in elk geval aangegeven dat er wordt voorbereid op het 10-jarig jubileum. Maar daarna willen ze een vernieuwing die past bij de volgende 10 jaar. Zo wordt ondertussen ook hard gewerkt aan een vernieuwd avatar-systeem, waar we de eerste aanpassingen al van hebben kunnen zien.

Wu geeft aan dat er, ook acht jaar later, nog steeds werk aan de winkel is wat betreft technische problemen. Het kan nog steeds beter gedaan worden en dat geeft hij ook eerlijk toe. Er zitten miljoenen zaken in het spel en er wordt continu met bèta-versies getest op bugs, maar het loopt nog niet altijd volgens plan.

Het spel is in de afgelopen acht jaar op de achtergrond al gigantisch aangepast, zeker ten opzichte van het originele configuratiesysteem. Er is enorm veel vooruitgang geboekt door het vermogen om op te schalen. Een paar jaar geleden waren er nog veel problemen aan de andere kant van de wereld, waar alle events beginnen. Dit is inmiddels drastisch afgenomen. Het is een app die tientallen miljoenen mensen tegelijkertijd bedienen en daardoor uniek op de wereld. Alles moet binnen een seconde worden opgepakt, zodat een lure vrijwel direct wordt gezien door alle spelers in de omgeving. Er is in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de systemen en dat blijft ook zo, zodat het spel nog jarenlang mee kan gaan en een stevige basis heeft. Er wordt gebouwd aan de toekomst.

Ze zijn druk bezig met nadenken over hoe nieuwe functies aan het spel kunnen worden toegevoegd. De infrastructuur, de basis van het systeem, is er. Details blijven nog geheim voor ons spelers, maar er komen zeker nog grote nieuwe toevoegingen bij. Ze zijn vastbesloten om belangrijke functies te lanceren die de manier waarop het spel wordt gespeeld veranderen. Ze willen innoveren en dingen doen die speciaal zijn voor Pokémon GO, waardoor spelers weer de ‘echte’ wereld opzoeken. Later dit jaar komen er weer wat spannende dingen bij!

Elke Pokémon in het spel krijgen is een streven, maar ze willen dit op de juiste manier doen die bij de betreffende Pokémon past. Er zijn ook al veel ideeën voor de komst van Arceus, dus we laten ons verrassen!

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.