Doorgaan naar artikel
Gaat het spel wat betreft spawns weer terug naar het begin?
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

De oorsprong van Pokémon GO zat in de 151 Pokémon uit de Kanto-regio. Deze waren verspreid te vinden over de hele wereld. Het uitganspunt was toen, zo geeft Ed Wu (Senior vice-president van Pokémon GO) aan in een interview met Eurogamer, dat de Pokémon in de echte wereld verschenen waar je ze verwachtte. Er zijn toen enorm veel terreingegevens verzameld, die nu nog altijd zichtbaar zijn in het spel. Waar water is, zie je water en waar een bos is, is het speelveld donkergroen. Het algoritme van het spel kon daar dan een Pokémon-type aan koppelen, waardoor je bijvoorbeeld een Psyduck tegenkwam als je water naderde.

Dat is een beetje ‘verloren’ geraakt met de komst van nog veel meer Pokémon. De meest recente grote vernieuwing is wel een verbetering wat betreft de echte locatie in de wereld en het tijdstip waarop wordt gespeeld. Dat is natuurlijk een ontzettend mooie en goede ontwikkeling. Toch is er recent gesproken over de suggestie om de Pokémon spawns weer diverser te maken. Hiermee wordt weer teruggegrepen naar de oorsprong van het spel.

Misschien wordt het wel zo gedetailleerd dat we Vanillite tegenkomen in de buurt van ijssalons… De toekomst zal het uitwijzen! Wij vinden het in elk geval een leuke ontwikkeling!

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.