Doorgaan naar artikel
Niantic verdient meer, met minder Remote Raidpassen volgens PokeRaid
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Alhoewel Niantic er zelf niet eerlijk over is, zijn er altijd bedrijven die bijvoorbeeld onderzoeken doen of om bepaalde redenen ook eigen cijfers kunnen overleggen. Zo kunnen wij aan het aantal lezers zien dat vooral tijdens GO Tour het spel populairder dan (bijna) ooit was en dat deze uitspraak dus klopt. Maar rondom raids kan PokeRaid iets moois zeggen. Deze app kan de cijfers van voor de Remote Raidpass-nerf natuurlijk vergelijken met nu.

Dat heeft PokeRaid dan ook gedaan en daar zijn een aantal opmerkelijke statistieken uit gekomen:

  • Het aantal spelers dat een Remote Raid host is gedaald met 27%
  • Het aantal spelers dat minimaal een Remote Raid doet is gedaald met 31%
  • Gemiddeld is het aantal spelers dat een Remote Raid doet gedaald met 18%
  • Gemiddeld is echter het aantal Pokecoins dat een speler aan Remote Raidpassen uitgeeft met 10% gestegen
  • En wanneer je per individuele speler kijkt is het aantal Pokecoins dat een speler aan Remote Raidpassen uitgeeft met 59% gestegen

Niantic verdient dus ongeveer 10% meer aan Remote Raids dan voor de nerf en daarmee lijkt het precies te hebben wat ze willen, minder Remote Raids en toch minimaal wat ze aan inkomsten hadden.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.