Doorgaan naar artikel
Niantic straft Turkse Pokémon GO-spelers voor valsspelen van andere spelers
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Dat Niantic Pokémon GO-spelers straft voor zaken die andere fout doen weten we hier in Nederland maar al te goed. Nog altijd hebben we er last van dat een jaar geleden bots ineens alle Pokéstop-aanvragen goedkeurde, waarna Niantic Nederland zeer hard strafte door veel meer te verwijderen dan nodig. Ditzelfde lijkt nu te gebeuren in Turkije. De prijs van de Turkse Pokécoins is ineens bijna 15 keer duurder.

Dit komt omdat al langere tijd verschillende spelers goedkope PokéCoins verkochten. Dit werkte als volgt:

  • Op een (vermoedelijk schimmige) website koop je voor een prikkie Pokécoins
  • Vervolgens gaf je je inloggegevens aan die website
  • Die logde dan in met een telefoon die in Turkije geregistreerd was
  • Hier kostte 100 Pokécoins net iets meer dan 8 cent
  • Je betaalde meer, waardoor de verkoper er aan verdiende en jij een stuk bespaarde

Uiteraard mag dit niet, onder andere omdat je iemand anders op je account laat inloggen. De prijzen zijn nu €1,15 (omgerekend) in plaats van ruim 8 cent. Op zich logisch als je kijkt naar wat wij betalen, maar het leven in Turkije is heel anders. Inwoners verdienen veel minder geld en hebben veel minder te besteden. Voor velen van hen is dit zo extreem dat ze niet meer kunnen spelen of in ieder geval geen Pokécoins meer kunnen aanschaffen.

Niantic heeft nog geen statement afgegeven helaas. We vermoeden dat deze ook niet gaat komen.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.