Doorgaan naar artikel
De seizoens-updates voor Pokémon GO Battle League zijn gedeeld!
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

Vandaag is het de eerste dag van de Pokémon Los Angeles Regional Championships, waar trainers tegen elkaar strijden in de Pokémon Trading Card Game, Pokémon Scarlet en Violet, Pokémon GO en Pokémon Unite. Ze hopen allemaal genoeg punten te scoren om een felbegeerde plek in het World Championship in Honolulu te verkrijgen. Het is zeker de moeite waard om de streams van deze events te bekijken, want er worden vaak leuke nieuwtjes of speciale codes gedeeld.

Ditmaal is er nieuws voor mensen die actief de GO Battle League spelen in Pokémon GO. Dit PvP, of Player versus Player, onderdeel van het spel is niet van iedereen favoriet. Voor de actieve strijders onder ons zijn hier echter de updates voor komend seizoen:

Veranderingen aan aanvallen:

  • “Scald” zal een lagere kans hebben om de tegenstander zijn aanval te verlagen
  • De Power van “Spark” zal in trainer battles verlaagd worden: van 6 naar 5
  • De Power van “Seed Bomb” wordt juist verhoogd: van 60 naar 65
  • De Power van “Swift” wordt verlaagd van 60 naar 55, maar de Energy die de aanval kost wordt ook verlaagd

Beschikbaarheid van aanvallen:

  • “Thunder Punch” zal beschikbaar worden voor Typhlosion, Riolu, Lucario, Scraggy, Scrafty, Chesnaught, Pawmo en Pawmot
  • Lokix kan de Fast Attack “Counter” leren
  • De Fast Attack “Powder Snow” wordt beschikbaar voor Cetoddle en Cetitan
  • Naganadel kan de Charged Attack “Dragon Claw” leren
  • “Swift” zal beschikbaar zijn voor Cleffa, Clefairy, Clefable, Igglybuff, Jigglypuff, Wigglytuff, Teddiursa, Ursaring en Ursaluna
  • Fearow, Salamence, Swoobat en Swanna kunnen de Charged Attack “Fly” leren

In hoeverre deze veranderingen invloed zullen hebben op welke Pokémon het beste zijn is moeilijk van tevoren te zeggen. Echter zijn “Scald” en “Spark” zo populair dat Pokémon die deze kunnen leren veel worden gebruikt. De verwachting is dat andere Pokémon nu een kans krijgen om in de spotlight te staan.

Ben jij groot GO Battle League fan, of heb je altijd al willen proberen mee te doen? Onze Whatsapp Community biedt genoeg trainers om mee te sparren, meningen uit te wisselen, en te oefenen.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.