Doorgaan naar artikel
Turtle Beach Stealth 600 Gen 3
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 heeft een prima geluid en geweldige accuduur. Bij lange sessies voel je wel dat het apparaat op je hoofd zit.

Turtle Beach is geen onbekende naam als het gaat om gamingheadsets en ook de Stealth-serie zal veel gamers bekend in de oren klinken. Twee jaar geleden schreven we een review over de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 en inmiddels is het alweer tijd voor het nieuwste model. Wij kregen de Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 toegestuurd en vertellen je hieronder of dat ons is bevallen.

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 is voor het grootste gedeelte matzwart, maar rond de oorschelpen zit een klein, glimmend gedeelte. De microfoon en alle knopjes zitten aan de linkerkant. De microfoon is ook ditmaal in en uit te klappen en als deze ingeklapt is, valt deze niet echt op. De oorschelpen zijn niet rond en niet ovaal, maar net iets wat daartussen valt. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je oren, mits niet al te groot, er perfect in passen. Qua uiterlijk heeft dit model veel weg van de Gen 2, maar met hier en daar wat kleine verschillen. Natuurlijk bestaan er mooiere headsets, maar ze zijn zeker ook lelijker te vinden.

Het is dus veel belangrijker hoe de headset aanvoelt. Met een gewicht van net iets meer dan driehonderd gram, is het geen hele zware headset maar ook niet enorm licht. Het geheel klemt wel redelijk om je hoofd, waardoor het niet heel zwaar aanvoelt. Het klemmen is overigens niet vervelend, maar wel aanwezig. De band die over je hoofd heen valt, is een stuk meer aanwezig. Het kussentje wat daar zit, is niet heel erg dik en kun je gemakkelijk indrukken. Dit zorgt ervoor dat je de hoofdband wel voelt, zeker na lange tijd. Wij hebben de headset getest tijdens behoorlijk lange sessies, maar het werd nooit echt heel vervelend. Je merkt het vooral als je er echt op gaat letten.

Wat betreft geluid heeft de Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 het prima voor elkaar. Het is precies wat je kunt verwachten van een gamingheadset met een adviesprijs van iets meer dan honderd euro. Er zit een prima bass in en de stemmen zijn helder en duidelijk. Met de bijbehorende Swarm II-applicatie kun je overigens nog het een en ander instellen qua voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bass boost of treble boost. Wat je fijn vindt, is natuurlijk heel persoonlijk maar wij waren tevreden met de standaard instellingen. De Swarm II-app voor je telefoon is sowieso wel erg handig, omdat je hiermee instellingen kunt aanpassen zonder dat je je game hoeft te verlaten. Je kunt ook de instellingen van de microfoon aanpassen of Superhuman Hearing activeren. Die functie is vooral handig bij het spelen van first-person shooters. Ook kun je zien of je de laatste firmware hebt en hoe vol de batterij nog is, want dat laatste kan de headset je zelf niet vertellen.

De microfoon is prima, maar klinkt met de standaardinstellingen wat hol. Gelukkig kun je hier ook het een en ander instellen via de Swarm II-applicatie. Het is ook handig dat de microfoon op stil gaat als je deze inklapt en weer werkt als je deze uitklapt. Wat wel jammer is, is dat de microfoon niet echt dichter naar je mond te brengen is. Je zult wel wat moeten spelen met de instellingen om te zorgen dat je goed verstaanbaar bent.

Eigenlijk is de Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 op veel punten gewoon een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, maar er is een punt waar het echt enorme stappen heeft gezet, namelijk accuduur. Met een volle lading gaat de headset namelijk zo’n tachtig uur mee. Dat klink natuurlijk veel, maar dat is het ook echt. Het komt er in de praktijk gewoon op neer dat je de headset maar een keer in de twee weken hoeft op te laden. Het ligt er natuurlijk ook wel een beetje aan hoeveel je het apparaat gebruikt, maar fijn is het zeker.

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 3 is een prima headset voor een redelijke prijs. Het enige punt van kritiek is dat je wel voelt dat je iets op je hoofd hebt zitten, maar voor ons was het zeker niet storend. Het geluid is goed en de accuduur is geweldig. Mocht je Gen 2 aan vervanging toe zijn, dan is het makkelijk kiezen.