Doorgaan naar artikel
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX is een prima headset met een lekker helder geluid. Je kunt het apparaat zo'n 48 uur gebruiken zonder op te laden, wat natuurlijk erg handig is. Door de microfoon klink je wel wat holler dan we gewend zijn.

Een goede game-ervaring is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Allereerst moet een game goed zijn, is het fijn als het grafisch allemaal dik in orde is, maar veel mensen vergeten of schenken weinig aandacht aan de audio. Geluid voegt enorm veel toe aan het totaalplaatje, denk bijvoorbeeld maar eens aan een game als Hellblade: Senua’s Sacrifice. Natuurlijk kun je enorm veel geld investeren in een geweldige geluidsinstallatie, maar vaak is een goede headset een veel betere optie. Headsets zijn over het algemeen een stuk goedkoper en je hoeft ook geen rekening te houden met de plaatsing van de boxjes. Turtle Beach is geen onbekende naam als het gaat om gamingheadsets en dat is ook terecht, want het bedrijf maakt over het algemeen degelijke producten voor niet al te veel geld. Wij kregen een Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX toegestuurd en hebben deze even stevig aan de tand gevoeld. Hieronder kun je onze bevindingen lezen.

De Turtle Beach Stealth-franchise is niet nieuw en datzelfde gaat ook op voor het design van de Stealth 600 Gen 2 MAX. Het apparaat heeft ongeveer hetzelfde design dat we eerder zagen op de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 en Turtle Beach Stealth 700 Gen 2. Dat betekent dat we ook weer te maken hebben met de vele knopjes en schuifjes op de linkeroorschelp. Turtle Beach heeft niet veel aandacht besteed aan het maken van onderscheid tussen al deze knoppen en het probleem dat wij hadden met de voorgaande modellen, bestaat nog steeds. Je hebt namelijk geen idee welke knop je aan het indrukken bent en je moet eigenlijk, zeker in het begin, je headset afzetten om te kijken wat je precies aan het doen bent. Het is natuurlijk geen heel groot probleem, aangezien je niet steeds op de knoppen aan het drukken bent, maar er is zeker plaats voor verbetering.

Qua uiterlijk is er dus niet veel veranderd en dat houdt in dat dit model net zo lekker zit als bijvoorbeeld de Stealth 700 Gen 2. Enkele uren achter elkaar gamen is dus geen enkel probleem met dit apparaat, zelfs niet als je een bril draagt. De Stealth 600 Gen 2 MAX gaat zelfs zo’n 48 uur mee, dus daar zal het niet aan liggen.

De Stealth 600 Gen 2 MAX is speciaal gemaakt voor de Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles, maar is ook te gebruiken op de PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch (alleen in docking-modus, want bluetooth ontbreekt). De headset is niet rechtstreeks aan te sluiten op je Xbox-console, net zoals een controller, maar dit model heeft een dongle die je in de usb-poort van de Xbox of pc kunt stoppen. Hiermee kun je met een druk op de knop verbinding maken. De verbinding tussen de dongle en headset gaat via een 2,4-GHz-verbinding en heeft daardoor geen last van vertraging, wat natuurlijk erg belangrijk is. Het is misschien jammer dat je de headset niet rechtstreeks aan kunt sluiten, maar het voordeel is dat je de dongle ook kunt gebruiken voor je PlayStation of pc.

De audiokwaliteit is prima, het geluid is lekker helder en je kunt de headset ook prima gebruiken voor het luisteren van muziek. Natuurlijk gebruik je dit apparaat niet alleen om te luisteren, maar ook voor bijvoorbeeld gesprekken tijdens het online gamen. De microfoon is simpel in en uit te klappen, net zoals bij de vorige modellen. Het geluid klinkt zonder de nodige aanpassen wel wat holler dan we gewend zijn, misschien is dat nog te verhelpen met een firmware-update.

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX is een prima headset met een lekker helder geluid. Qua design zijn er weinig veranderingen en dat zorgt er ook voor dat er nog steeds veel knopjes aan de zijkant zitten waarvan je zonder te kijken niet precies weet wat ze doen. De headset zit prima, lange gamesessies zijn geen enkel probleem. De dongle zorgt ervoor dat je geen last hebt van vertraging en dat je de headset ook prima op je PlayStation of pc kunt gebruiken. Het apparaat gaat uiteindelijk bijna 50 uur mee en dat is indrukwekkend. De adviesprijs van deze headset is € 139,99 lijkt misschien wat hoog, maar je krijgt er zeker wat voor terug.