Doorgaan naar artikel
Impressie: Titanfall (Gamescom 2013)
Maurice van Wordragen
Maurice van Wordragen
Profiel

Complete chaos gecreëerd door Titanen, kolossale mechpakken die uit de lucht vallen, omringd door supersoldaten uit de toekomst: Titanfall is een compleet nieuwe first-person shooter die laat zien dat we nog lang niet shootermoe zijn.

Titanfall wordt ontwikkeld door de nieuwe ontwikkelstudio Respawn Entertainment. Nieuw in het vak is de studio zeker niet: Respawn Entertainment is namelijk opgezet door oud-Infinity Ward-werknemers die we kennen van de Call of Duty Modern Warfare-serie.

De storm rondom Titanfall moest even op gang komen, maar nu blijkt het balletje eindelijk te zijn gaan rollen. Titanfall is een first-person shooter die singleplayer-elementen toevoegt in een multiplayergame. Het spel zelf kent dan ook alleen een multiplayer modus en is niet offline te spelen. Twee teams van supersoldaten uit de toekomst, die ieder hun eigen Titanen kunnen oproepen, nemen het tegen elkaar op in een episch gevecht dat plaatsvindt in niet al te grote multiplayer maps. Waar het bij een normale shooter even wennen, viel bij Titanfall alles meteen op zijn plek. De besturing werkt perfect, de balans tussen Titans en soldaten was goed en de actie was zo intens dat er niet meer nodig is dan het puntje van de stoel.

Iedere nieuwe game wordt ingeleid door een korte proloog. Hierin wordt verteld wat het doel is achter de missie en waarom de twee teams het tegen elkaar opnemen. De gamemodus die op de Gamescom werd gespeeld was een op team-deathmatch gebaseerde modus. Dit kennen we van eerdere games, al heeft Titanfall hier net zijn eigen draai aan gegeven. Doordat spelers zich snel over de map kunnen bewegen door middel van een jetpack, blijft de actie erg dynamisch. Zo is het mogelijk om over muren te rennen en een dubbele sprong te maken. Deze free-runactie is even wennen, maar kan erg handig zijn om één van de gigantische Titans te ontwijken. Bij het behalen van genoeg punten kan een speler zelf een Titan oproepen om vervolgens in deze brute machine zijn vijanden te vernietigen.

Titanfall komt in de lente van 2014 naar de Xbox One, Xbox 360 en PC. NieuwerwetsTV heeft Titanfall op de Gamescom 2013 benoemd als gametip.