Doorgaan naar artikel
Veronica stopt met Revolution
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Tegenvallende kijkcijfers zorgen ervoor dat Veronica de stekker uit de serie Revolution moet trekken. De laatste aflevering is op 9 februari te zien op de zender.

Al vanaf het begin wist het programma, dat gaat over een wereld waarin geen stroom meer is, weinig kijkers te boeien. De aftrap van de serie op 18 november was goed te noemen. Vijfhonderdduizend mensen hadden op het programma afgestemd. Daarna zakte de aantallen snel.

De verhuizing van de serie naar de zondag, waardoor het direct achter Arrow en Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. geprogrammeerd werd, bleek verkeerd uit te pakken. De kijkers waarop gehoopt werd, worden niet meer behaald. Op deze manier is de serie te duur geworden.

Op het moment van verhuizing naar de zondagavond is het tweede seizoen gestart, waarvan de derde aflevering gelijk de laatste zal zijn. In deze aflevering neemt Rachel Miles en de zieke vrouw van Titas Andover met zich mee. Charlie en Adam zijn het oneens over wat ze moeten doen met Monroe. In zijn oude republiek zijn Neville en Jason overrompeld nadat ze zijn aangevallen door gewelddadige vluchtelingen.

Fans van de serie kunnen overigens nog wel via het online kijkplatform van Veronica de serie volgen.