Doorgaan naar artikel
Quantum Break PC release onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het aftellen is begonnen, nog minder dan twee maanden tot de release van Quantum Break. Een goede reden voor Remedy Entertainment en Microsoft Studios om met nieuwe informatie te komen. Ze hebben namelijk onthuld dat Quantum Break voor zowel de Xbox One als Windows 10 op dezelfde dag, namelijk 5 april, in de winkel ligt.

Naast deze onthulling hebben ze nog meer informatie uit de doeken gedaan. Zo krijg je bij een pre-order van de game Alan Wake’s American Nightmare gratis voor de Xbox One. Bij de overige Quatum Break-exemplaren krijgen spelers de originele Alan Wake. Deze zal middels een code via de Xbox Store gedownload kunnen worden. Alsof dit nog niet genoeg is, krijg je bij de aanschaf van Quantum Break voor de Xbox One een gratis exemplaar voor de PC. Dit geldt helaas alleen wanneer je de game besteld via de Xbox Store.

Naast deze informatie heeft Microsoft ook een Quantum Break-bundel onthuld. De Xbox One Special Edition Quantum Break-bundel bevat een 500GB witte console en bijpassende draadloze controller. De console is overigens voorzien van de volledige gamedownload van Quantum Break en Alan Wake, samen met add-on packs The Signal en The Writer. De bundel zal vanaf 29 maart 2016 verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers.

Om de aankomende launch van Quantum Break te vieren, hebben Remedy Entertainment en Microsoft Studios een nieuwe, live-action trailer genaamd “The Cemetery” uitgebracht. In de trailer is onder andere te zien hoe de game tot leven komt wanneer Jack Joyce (acteur Shawn Ashmore) wordt achtervolgd door agenten van Monarch Solutions. Maar de tijd is niet meer hetzelfde. De tijd is gebroken en tijd is het enige wapen dat Jack heeft om te overleven in een wereld vol chaos.