Doorgaan naar artikel
Review: Hitman episode 2 Sapienza
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

In maart was de nieuwe Hitman uitgekomen met de eerste episode die zich afspeelt in Parijs, nu is het de buurt aan Hitman episode 2 twee die zich afspeelt in het pittoreske dorpje Sapienza.

In de nieuwste episode is aan Agent 47 de taak een tweetal targets en een dodelijk virus onschadelijk te maken. In welke volgorde maakt niet uit, zolang je aan het einde van de dag je target maar gehaald hebt. In episode één was het gebied al vrij groot wanneer je begon in de grote villa. In de Sapienza-episode begin je in een klein dorpje aan de zee, hierna zul je een villa binnen moeten dringen en de geheime locatie van het laboratorium moeten vinden en ook nog eens je twee targets uitschakelen. De locatie is heel mooi opgezet en je beschikt over een groot stuk waar je rond kan lopen. Dit raden we ook zeker aan: Sapienza ziet er namelijk geweldig uit en is vol leven.

Veel is er niet veranderd aan de gameplay van Hitman, los van dat je nu eindelijk harder kan lopen dan het slakkengangetje uit het eerste deel. Het is nog steeds de bedoeling ongezien bij je doel te komen en nog belangrijker om ook weer weg te komen. Is je dit gelukt, dan is het nog mogelijk challenges te spelen waarbij je op een andere manier de targets moet uitschakelen. Door deze challenges blijft de replaywaarde hoog en is het spel steeds weer een uitdaging. Daarbij zijn er nog steeds de ‘opportunities’ die je de mogelijkheid geven je target op een bepaalde manier uit te schakelen. Hierbij krijg je hints en tips hoe je de klus moet klaren, wat heel leuk kan werken. Het kan namelijk zijn dat je een hele nieuwe manier ontdekt om je target uit te schakelen waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Als de makers zo door blijven gaan en de kwaliteit van de nieuwe levels hoog houden, dan blijven de fans, en ook wij, zeker terugkomen.