Doorgaan naar artikel
Impressie: Company of Heroes 2
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

De oorspronkelijke Company of Heroes, een strategiespel dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, heeft een grote indruk gemaakt binnen het strategiegenre. Company of Heroes 2 lijkt deze trend door te zetten, echter speel je dit maal als de Sovjets of Nazi’s in het oostelijke front. NieuwerwetsTV heeft de eerste zes missies kunnen spelen van deze geanticipeerde game.

Het oostfront, sneeuw en grootse veldslagen

In de campaign neemt de speler de rol aan van een Russische officier. Aangevuld door sterk geproduceerde video’s, die een niet zo boeiend verhaal over het personage vertellen, wordt de sfeer van het oostelijke front rondom de officier geschetst. In de zes missies die wij hebben mogen spelen variëren de locaties aanzienlijk. Zo wordt grote veldslag om Stalingrad aangedaan, maar ook in veldslagen die in metersdiepe, bar koude sneeuw worden uitgevochten.

[one_half]

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]

Ondanks dat de locaties zeer verschillen van het eerste deel van Company of Heroes, borduurt de gameplay verder op de basis die is gelegd is in Relics Dawn of War-reeks en de eerste Company of Heroes. In tegenstelling tot de meeste RTS-games richt Company of Heroes zich vooral op troepen en niet zozeer op het bouwen van een basis. Zo kunnen soldaten en voertuigen voorzien worden van verschillende wapens en hebben ze op allerlei manieren interactie met hun omgeving. Op dat laatste punt biedt Company of Heroes 2 veel verbeteringen: zo hebben de locaties waar de soldaten vechten grote invloed op de gameplay. Diepe sneeuw zorgt ervoor dat de troepen zich langzamer bewegen en er bestaat een kans dat ze daar doodvriezen. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld tanks uitgeschakeld worden door ze te laten zinken wanneer ze over ijs rijden. Deze punten zorgen voor een nog dynamischere ervaring en komen de game ten goede.

[one_half]

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]

Schoonheid in details

Naast dat de locaties waar de game zich afspeelt zijn veranderd, oogt Company of Heroes 2 veel beter dan zijn voorganger. Alles ziet er nog gedetailleerder uit en de schaal van de veldslagen is vergroot. Dit maakt de game nog epischer dan het vorige deel en krijgt de speler echt het gevoel dat deze onderdeel uitmaakt van een gigantisch leger. Steden en gebouwen hebben historische kenmerken en zien er goed uit, evenals de troepen. Daarnaast is de camera eenvoudig te draaien waardoor je naast praktische doeleinden ook de grafische pracht uit iedere hoek kunt bekijken.


Deze game moet je hebben als je vaak strategiespellen speelt of fan bent van het vorige deel. Ook is deze game zeer geschikt voor gamers die een leuke instapper willen in het RTS-genre of in het algemeen veel interesse hebben in de Tweede Wereldoorlog.


Deze game is absoluut niks voor jou als je geen geduld hebt voor strategie. Ondanks dat het een snelle game is in vergelijking met andere RTS-games, vereist het spel nog steeds zorgvuldige planning.