Doorgaan naar artikel
NieuwerwetsTV Muziektip: The Light Parade
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Onlangs kregen wij een EP ter recensie aangeboden van Querist. Over deze EP, genaamd Happy Birthday, waren wij zeer te spreken. De man achter Querist is Rob Nakken, bassist van The Light Parade. Deze band weten met hun nummers een verleidelijk geluid neer te zetten. 

De muziek van The Light Parade klopt in elke gespeelde en gezongen noot. Lodewijk Hoebens (Popunie) schreef dat “het materiaal gebaseerd lijkt op bands als Interpol, Editors en White Lies. Hun beste kenmerken heeft The Light Parade verzameld en dit volledig naar hun eigen hand gezet.” Hiervan is geen woord gelogen, maar deze vergelijking had niet gemaakt hoeven te worden. The Light Parade is zoveel meer. Een donker geluid, een creatieve sound en tevens kunstig in het schrijven van muziek vol met tempo. De band weet echter ook op geweldige wijze uitstapjes naar rustigere nummers te maken die een prachtig verhaal vertellen zoals in ‘Walk With You’ en ‘The Eye Of The Storm’.

[one_half]

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]

The Light Parade is een band afkomstig uit de hofstad en bestaat uit Erik (Zang), Ronald (Toetsen), Bouke (Gitaar), Rob (Basgitaar) en Chayenne (Drums). De band, opgericht in 2011, weet op een frisse manier indiepop en -rock een super invulling te geven. De donkere maar sterke stem van Erik geeft de band extra kracht en weet het melodische een extra dimensie te geven aan de nummers. Hun muziek komt vol overtuiging over en de samenwerking is perfect. Hierbij maakt het niet uit of je naar ‘Heartbeat’, ‘Unrequited Love’ of ‘Crystalline’ luistert. Toch is er één punt van kritiek: waar blijft dat album? Meer informatie en meer muziek is te vinden op hun website.