Doorgaan naar artikel
Indie developers massaal aanwezig op Firstlook 2014
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Firstlook, de grootste gamebeurs van de Benelux, zal dit jaar op 11 en 12 oktober plaatsvinden. Natuurlijk zullen daar, zoals bij de voorgaande edities van Firstlook, de grote uitgevers aanwezig zijn, maar dit jaar zullen ook een grote hoeveelheid onafhankelijke gamestudio’s naar de beurs komen. Zo zal er een speciaal indie-paviljoen zijn voor Indie-game developers uit zowel binnen- als buitenland. Niet alléén bij het indie-paviljoen kan je van de indies genieten, want een aantal van hen zal een presentatie geven in het Firstlook Theater, waar ze meer over hun spel zullen vertellen.

Ruben Heere, managing director van organisator Blammo Events  zegt het volgende: “In Nederland beschikken we over een bloeiende indie-developer gemeenschap, die wij met het grootste game-evenement van de Benelux graag ondersteunen. Wij brengen zo de werelden van de grote game-uitgevers en van de onafhankelijke ontwikkelaars dichter bij elkaar.”

Indie-games krijgen steeds meer aandacht op de grote beurzen, denk bijvoorbeeld aan Sony en Microsoft op de E3. Het trekt overduidelijk een groot publiek aan en tegelijkertijd zorgt het voor geweldige kansen voor de onafhankelijke gamestudio’s. Toch blijft het mooi om te zien als grote organisaties zich inzetten voor de onafhankelijke studio’s en we zijn dus ook zeer benieuwd naar zowel het zogeheten indie-paviljoen als de presentaties van indie developers. Hier bij Nieuwerwets zijn we fan van indie-games en we zullen er op Firstlook verslag van uitbrengen.