Doorgaan naar artikel
Impressie: Assassin’s Creed: Rogue
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Firstlook 2014 is hét game-evenement van Nederland en hier was onder andere Ubisoft aanwezig. Ubisoft komt de komende tijd met verschillende goede games als Far Cry 4, The Crew, Assassin’s Creed: Unity, maar ook Assassin’s Creed: Rogue. 

Assassin’s Creed: Rogue is de nieuwste game in de serie die enkel voor de vorige generatie consoles (PS3 en Xbox 360) wordt uitgebracht. De nieuwe Assassin’s Creed: Unity is daarentegen enkel voor de huidige generatie consoles (PS4 en Xbox One). Unity zal ook beschikbaar zijn voor de PC. Of dit ook geldt voor Rogue is nog niet bekend.

Bij de beschikbare demo die we mochten spelen op Firstlook 2014 startten we op een groot en volledig bemand schip. Deze setting doet al gauw denken aan het vorige deel, Assassin’s Creed: Black Flag. Het grote verschil is dat je nu niet vaart in de Caribische Zee, maar tussen ijsschotsen aan de oostkust van Canada. De zee is voorzien van ijsschotsen die vernietigd kunnen worden voor grondstoffen, maar kunnen ook als beschutting worden gebruikt. Ze zijn dan wel niet erg sterk, maar kunnen net dat ene schot blokkeren van de vijand waarop jij hun schip laat zinken. Je zult ook geregeld door bevroren wateren moeten varen, waardoor de stukken ijs breken en tegen je schip omhoog spatten. Deze elementen zijn goed verwerkt en geven je echt het idee dat het er enorm koud is.

acrogue

Hoewel het varen ook al mogelijk was in AC: Black Flag, zijn er toch wat vernieuwingen en verbeteringen toegepast, zoals de wapens. Het schip is voorzien van een stormram, welke gebruikt kan worden om flinke schade aan te richten aan de romp van het schip. Aan de zijkanten van het schip worden een soort van machinegeweren bemand die gebruikt kunnen worden om zwakke punten van het schip van de vijand te beschieten. Hierdoor wordt het schip al snel minder stabiel en dus kwetsbaarder. Een ander nieuw wapen is brandende olie, welke achter het schip op het water wordt achtergelaten. Deze vlammen beschadigen de schepen die door de vlammenzee achter je aan varen. Deze nieuwe wapens maken een groot verschil ten opzichte van Black Flag en zorgen ervoor dat je meer te doen hebt en meer zult moeten opletten, omdat je nu van echt alle kanten kan aanvallen en aangevallen wordt.

acrogue-

Net als in Black Flag is in deze game het weer ook onvoorspelbaar. Zo vaar je met een prachtige zonsondergang tussen de ijsschotsen, slaat plots alles om en bevind je je midden in een sneeuwstorm. Dit soort dynamisch weer zorgt ervoor dat je van een rustige vaartocht belandt in een strijd met Moeder Natuur. AC: Rogue speelt zich niet alleen af op zee. Er is aan land ook voldoende te doen en voldoende gebouwen om te beklimmen. Ook aan land zijn verschillende nieuwe wapens en voorwerpen te gebruiken zoals gasbommen en gasmaskers. Er kunnen gas- of rookbommen worden gegooid die de vijand tijdelijk uitschakelen of beïnvloeden. Doordat je zelf een gasmasker kunt gebruiken, heb je hier geen last van en kun je de tegenstander redelijk eenvoudig uitschakelen. Dit zijn leuke opties die ervoor kunnen zorgen dat je andere tactieken gebruikt bij je sluipacties om je doel te bereiken.