Doorgaan naar artikel
Bekijk Ryan Gosling in The Nice Guys trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

The Nice Guys is een spannende thriller/mysterie komediefilm met Ryan Gosling (Lost River, 2015) en Russell Crowe (Noah, 2014) in de hoofdrollen. Andere beroemde acteurs zijn Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Keith David, Kim Basinger, Beau Knapp, Ty Simpkins en Jack Kilmer.

The Nice Guys speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 70′. Het verhaal gaat over detectives Holland March (Ryan Gosling) en Jackson Healy (Russell Crowe). Jackson huurt Holland in om hem te helpen een vermist meisje Amelia (Margaret Qualley) terug te vinden. Ook onderzoeken zij een verdachte zelfmoordzaak van een pornoster. Tijdens hun onderzoek komen ze langs vele verschillende plekken, waaronder hoerenhuizen, bars en cafés. Als hun opdrachtgever ze informeert over de terugkeer van de maffia in de stad, ontdekken ze een overweldigend complot. Alleen weten ze niet wat de connectie is tussen de verdwijning van Amelia en de zelfmoordmoordzaak. De twee detectives maken heel wat mee om de zaak te onderzoeken en de antagonisten te bestrijden. Ze vechten, komen in schietpartijen terecht, overleven sprongen van hoge gebouwen en auto-achtervolgingen. Holland en Jackson veroorzaken vele komische momenten, maar zullen ze ook deze mysteries oplossen?

The Nice Guys is geregisseerd door Shane Black die voorheen Iron Man 3 (2013) heeft geregisseerd. Samen met Anthony Bagarozzi heeft het scenario voor deze hilarische film geschreven.

The Nice Guys draait vanaf de zomer in 2016 in de bioscoop.