Doorgaan naar artikel
Bekijk de eerste beelden van de Wonder Woman film
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Wonder Woman (2017) is een spannende superheldenfilm gebaseerd op het gelijknamige DC Comics-personage. Deze film is geregiseerd door Patty Jenkins en geschreven door Jason Fuchs. Gal Gadot speelt Wonder Woman.

Wonder Woman vertelt het verhaal, met behulp van een Griekse mythologische geschiedenis, van de wonderbaarlijke Wonder Woman (Gal Gadot), die de dochter van Zeus is. Ze is geboren op het eiland van de Amazones genaamd Themyscira en ze is de dochter van de koningin der Amazones, Hippolyta (Connie Nielsen). De Amazones waren oorspronkelijk degenen die de mensenwereld beschermden, maar die wereld hebben ze uiteindelijk in de steek gelaten, omdat ze het het niet waard vinden. Omdat Wonder Woman nieuwsgierig naar de mensenwereld is, gaat ze stiekem daar naartoe en doet zij zich voor als Diana Prince. Daar ontmoet ze Steve Trevor (Chris Pine), een Amerikaanse militair waar ze verliefd op wordt. Vervolgens wordt de wereld bedreigd en besluit zij mee te helpen. En als haar liefje Steve in nood is, besluit zij hem te redden. Een vrouw die een man red, dat mag ook wel eens een keer. Het verhaal staat in het thema van het beantwoorden van vragen zoals, “Wie is zij? Waar komt ze vandaan? En waarom doet ze dingen die superheldinnen doen?”. Wonder Woman is het ultieme sterke, vrouwelijke, feministische  symbool in het DC Comics-universum. Zij is de superheldin der heldinnen. En nu komt er eindelijke een waardige film.

De cast bestaat uit: Gal Gadot (Fast & Furious 7), Chris Pine (Star Trek Into Darkness), Connie Nielsen (The Runner, Nymphomaniac), Robin Wright (A Most Wanted Man, Everest), Danny Huston (The Liberator, Frankenstein), David Thewlis (Legend), Ewen Bremner (The Devil You Know), Saïd Taghmaoui (The Infiltrator), Elena Anaya (The Infiltrator) en Lucy Davis (Some Guy Who Kills People).

Wonder Woman is vanaf juni 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.