Doorgaan naar artikel
Harry Styles gecast in Christopher Nolan’s ‘Dunkirk’
Kimpe Klinkers
Kimpe Klinkers
Profiel

De beroemde Harry Styles van de boyband One Direction is gecast voor de nieuwe film Dunkirk. De film wordt geregisseerd door niemand minder dan Christopher Nolan. De regisseur is onder andere bekend door films als Memento, The Prestige, Inception , de Batman-trilogie en Interstellar.

Naast Styles zijn ook de Engelse acteurs Jack Lowden en Aneurin Barnard aan de cast toegevoegd. Deze acteurs hebben samen in de mini tv-serie War & Peace (2016) gespeeld. Verder zou je Barnard misschien kennen van zijn rol Richard, in The White Queen (2013). Lowden heeft met zijn rol Thompson, gespeeld in de film ’71 (2014). De rol van nieuwkomer Fionn Whitehead kan het best worden beschreven als hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in 1940 en wordt een weergave van de historische evacuatie van het Franse plaatsje Dunkirk. Dat plaatsje werd geëvacueerd door het Britse leger in de Tweede Wereldoorlog. Ook Tom Hardy (The Drop, Locke), Mark Rylance (Bridge of Spies) en Kenneth Branagh (Valkyrie) zullen rollen voor hun rekening nemen.

De productie van de film zal beginnen in mei en zal in een combinatie van IMAX, 70mm en 35mm worden opgenomen.

Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat de boyband One Direction in 2016 zou stoppen. Dunkirk zou wel eens een carrière-switch kunnen zijn voor Styles. Van het podium naar het scherm.

Dunkirk verschijnt 21 juli 2017 in de bioscopen.