Doorgaan naar artikel
Release Resident Evil 4 PlayStation 4 en Xbox One bekend
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

Een van de betere games van vroeger maakt binnenkort een comeback naar de PlayStation 4 en Xbox One. Het gaat om Resident Evil 4.

Resident Evil 4 was oorspronkelijk uitgebracht in 2005. Deze game evolueerde de horror-serie-formule in een spannende nieuwe richting. De speler moest zich verdedigen tegen hordes van slimme nieuwe vijanden genaamd Ganados. Spelers kunnen vijanden in ledematen raken of gelijk gaan voor een headshot, soms met verrassende en dodelijke resultaten. Er zitten diepe aanpassingsmogelijkheden in het spel, met inbegrip van een breed scala aan volledig upgradebare wapens, zoals pistolen, shotguns, en geweren.

Deze krachtige combinatie van exotische wapens en dynamische vijandelijke ontmoetingen maakt deel uit van de reden waarom RE4 niet alleen ongelooflijk vernieuwend was voor de video game-industrie, maar het heeft hierdoor ook de tand des tijds doorstaan. Er zijn vele voorbeelden van geweldige games in de geschiedenis, maar niet alle van hen hebben het voordeel dat ze vandaag de dag nog net zo leuk zijn om te spelen, als toen ze voor het eerst uitkwamen. Resident Evil 4 is een van de beste voorbeelden van deze zeldzaamheid, dit is zeker ook de reden dat hij weer wordt uitgegeven.

Deze huidige versie van Resident Evil 4 op de PS4 en Xbox One bevat alle bonus content van het originele spel, evenals extra functies die in latere versies werden toegevoegd. De mysterieuze en ongrijpbare Ada Wong, met haar eigen verhaal dat gaten vult in de missies van Leon. Mercenaries Mode wordt toegekend aan spelers die de campagne voltooien voor uren speelplezier en het laat je spelen als Wesker, Hunk en nog veel meer iconische personages. RE4 beschikt ook over een aantal van de meest bevredigende New Game Plus actie ooit, waardoor spelers hun krachtige arsenaal, ontgrendelde kostuums en andere geheime wapens naar een frisse playthrough kunnen brengen.

Resident Evil 4 komt 30 augustus uit voor de Playstaion 4 en de Xbox One.