Doorgaan naar artikel
Bekijk Forest Whitaker in de officiële Arrival trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

In de eerste Arrival trailer krijgen we een blik op de sciencefiction-film gebaseerd op een kort verhaal genaamd “Story of Your Life”, geschreven door Ted Chiang. Het script voor de film is geschreven door Eric Heisserer en geregisseerd door Denis Villeneuve (Sicario, Enemy).

In de Arrival trailer zien we hoe meerdere mysterieuze ruimteschepen op de aarde arriveren. Dr. Louise Banks (Amy Adams), een linguïst die gerekruteerd is door het leger om te helpen de mensheid te laten communiceren met de buitenaardse levensvormen. Samen met Rekenkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) en Kolonel Weber (Forest Whitaker) doet Louise haar uiterste best om het contact met de wezens zo vredig mogelijk te laten verlopen. Er mag absoluut geen fout in de communicatie voorkomen, want dat zou fataal kunnen zijn. Deze zenuwslopende periode zorgt er jammer genoeg ervoor dat de mensheid zich tegen elkaar keert. Velen zijn het niet met elkaar eens en dit kan leiden tot een wereldoorlog. Vandaar dat Louise en haar team alles op alles moeten zetten om een antwoord te vinden.

Naast Amy Adams (Batman V Superman), Jeremy Renner (The Avengers-reeks) en Forest Whitaker (Star Wars: Rogue One) bestaat de cast uit andere grote namen zoals Michael Stuhlbarg, Tzi Ma en Mark O’Brien. Het is wel opmerkelijk om de ruimte schepen in de trailer te zien, want ze lijken verdacht veel op het zaaiers-ruimteschip dat te zien is in het begin van Prometheus (2012). Toch is er geen enkele connectie tussen de beide films. We kunnen in ieder geval uitkijken naar een spannende film vol mysteries en zenuwslopende scènes.

Arrival draait vanaf 11 november in de bioscoop.