Doorgaan naar artikel
Metroid Prime: Federation Force
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

Conclusie

Metroid Prime: Federation Force had net zo goed een streep door Metroid Prime kunnen zetten en het als een eigen spel uit kunnen brengen. Af en toe zie je een plaatje van Samus, maar dat is alles wat overeen komt. Het spel is niet geschikt voor single player, maar wel leuk om met anderen te spelen. Als je je niet daarvóór al gaat vervelen aan de steeds terugkerende missies, maar dan op een andere planeet.

In september 2016 is er een spinoff op het bekende Metroid Prime uitgekomen, genaamd Metroid Prime: Federation Force. Dit keer een game op de 3DS.

Metroid Prime: Federation Force is een co-op multiplayer game voor de Nintendo 3DS en is ontwikkeld door gamestudio Next Level Games. Het spel focust op een team Federation-mariniers, deze mariniers komen vaker voor in de Metroid Prime-serie en in plaats van Samus Aran speel je nu met deze mariniers. De gameplay van dit spel focust zich meer op de actie dan op het verkennen vergeleken met de vorige Metroid-spellen, wat op zich jammer is als je verwacht een Metroid-game te spelen. Doordat het spel op de 3DS is, moet je niet al te veel verwachten van de graphics, maar als 3DS eigenaar zou je dit al moeten weten.

Waar de eerste missies nog vrij makkelijk zijn, kom je er al snel achter dat dit spel is gemaakt met het idee een co-op spel te zijn. De eerste paar missies zijn nog makkelijk in je eentje te doen, waarna het toch een stuk moeilijker wordt en dit is vrij frustrerend. Veel vijanden en bazen, maar ook puzzels eisen dat je op meer dan één plek bent. In je eentje is dat niet te doen. Je kan vrienden uitnodigen die bij je in de buurt zijn, maar ook online spelen met vreemden is een manier om toch door deze levels te komen. Het spel alleen uitspelen is niet aan te raden, omdat je gewoonweg op sommige plekken niet tot nauwelijks verder komt. Zo kom je eigenlijk niet lekker in het spel.

Je speelt Federation Force in first-person. Deze stijl van spelen is niet voor iedereen weggelegd, maar na enige uurtjes spelen heb je dit wel onder de knie. Gelukkig is er bij het starten van het spel een kleine tutorial die je deze speelwijze haarfijn uitlegt en waar je de tijd krijgt dit te testen. De manier van spelen is erg uitgebreid en speelt na enige tijd lekker weg. Het richten met de rechterknop en de joystick verloopt zeer soepel. Door middel van het touch-gedeelte van de 3DS wissel je snel van speciale ammunitie voor je launcher en heb je die ene vervelende vijand zo tegen de grond. Je moet dan wel genoeg ammo hebben; je start maar met een kleine hoeveelheid en in de levels zelf is er niet veel te vinden. Echt op avontuur in de kleine levels zul je niet gaan, het tempo van het spel is namelijk vrij laag en je sjokt daarom maar door de levels heen. Een renknop is er namelijk niet, wel een soort van jetpack, maar daar kom je niet ver mee.