Doorgaan naar artikel
Festivalgeruchten 2017: De eerste namen komen eraan
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

In Duitsland zijn de eerste namen voor festivals bekend gemaakt. Green Day staat op Hurricane en System of a Down doet Rock im Park en Rock am Ring aan. De in Nederland grootste festivals voor de zomer, Pinkpop en Rock Werchter, hebben nog geen eerste naam onthuld. Het is deze week echter een jaar geleden dat Rock Werchter met de eerste naam kwam (21 oktober) en voor Pinkpop is het volgende week een jaar geleden geleden (28 oktober). Het kan dus niet heel lang meer duren. Maar welke namen kun je met potlood alvast invullen?

Artikel is geschreven met behulp van de expertise van oud muziekmanager Wilco Beuckens

Pinkpop

Als je het over Pinkpop hebt, dan heb je het over Jan Smeets. En iedereen weet dat Jan Smeets een paar bands altijd boekt als hij kan. Coldplay en Pearl Jam staan zeker in dat rijtje en beiden staan ook op ons geruchtenlijstje voor het festival. Vorig jaar al liet Smeets doorschemeren dat Pearl Jam naar Pinkpop 2017 zou komen. Ondertussen is er echter geen nieuws en is het rondom de band stiller dan dat het in een geluidsdichte kamer kan zijn.

Coldplay lijkt veel meer zeker te zijn. Jan Smeets wil ze graag hebben en er is nog geen Nederlands optreden bekend van de band. Daarnaast gaven ze zelf aan op festivals over de hele wereld op te gaan treden. Eén en één lijkt in dit geval echt twee te zijn. Daarnaast is Coldplay over het algemeen een naam die mensen naar een festival trekt. Waarom dus niet ook de eerste naam voor het festival waarvan de kaartverkoop pas in maart begint.

Rock Werchter

Coldplay lijkt niet naar Rock Werchter te gaan, de band staat namelijk eind juni al in Brussel. Een naam die wij wel een grote kans geven in Green Day. In 2010 speelde de band de weide helemaal plat en kent nog altijd een grote groep fans bij onze zuiderburen. Een andere band die vaak te zien is op Rock Werchter is Kings of Leon. Ook zij gaan weer touren, dus lijken wat ons betreft een zekerheidje.

Een derde naam die wij verwachten is System of a Down. In Duitsland hebben ze al verschillende optredens aangekondigd, maar voor ons is er nog niets bekend. Of ze ook op Pinkpop staan is even afwachten, maar Rock Werchter lijkt wat ons betreft zeker. Goed als bijvoorbeeld een afsluiter in de donkere uurtjes van het enorme festival.

Andere namen

En dan zijn er natuurlijk nog heel veel namen die in het algemeen rondzingen. Wij pikken er twee tussenuit die het meest concreet en interessant zijn volgens ons. Zo is er U2, die altijd nog graag een festivaltour wil doen met een nieuw album. Daarnaast is Blink 182 de komende zomer in ieder geval in Europa en als ze er dan toch zijn, waarom niet gelijk op een paar festivals.

Voor de fans komen er vermoedelijk weer mooie tijden aan, van gokken, gissen en blij zijn als die ene naam inderdaad komt. Wij verwachten deze en volgende week de eerste namen op de grootste voorzomerse festivals van de Benelux.