Doorgaan naar artikel
Bad Neighbours 2
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De strijd van Seth Rogen en Rose Byrne tegen de studentes is grappiger en inhoudelijk sterker dan het eerste deel.

Bad Neighbours 2 is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Komedies weten hun succes meestal niet voort te zetten in vervolgfilms. Onder de uitzonderingen op deze regel scharen we het recente 22 Jump Street en we kunnen nu ook Bad Neighbours 2 aan dit rijtje toevoegen.

Na de concurrentieslag met studentencorps Delta Psi en leider Teddy Sanders (Zac Efron) te hebben gewonnen lijkt alles rustig voor Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne). Het stel is in verwachting van hun tweede kind en besluit dus een groter huis te kopen. Hun oude onderkomen wordt verkocht, maar de kopers krijgen wel 30 dagen bedenktijd, waarin ze onverwachtse controles kunnen uitvoeren. Dan slaat het noodlot toe; Shelby (Chloë Grace Moretz), Beth (Kiersey Clemons) en Nora (Beanie Feldstein) zetten in het naastgelegen huis een nieuw vrouwencorps genaamd Kappa Nu op. Mac en Kelly zullen de 30 dagen door moeten komen, anders dreigt een dubbele hypotheek waarbij ze alles zullen verliezen.

Bad Neighbours 2 bevat alle leuke elementen uit het eerste deel en meer. Zo hebben Seth Rogen (The Night Before, Steve Jobs) en Rose Byrne (X-Men) weer een geweldige chemie en toont Zac Efron (Dirty Grandpa) weer aan dat komedie helemaal zijn ding is. De nieuwe castleden zijn geslaagde toevoegingen, vooral Chloë Grace Moretz (The 5th Wave) en Kiersey Clemons (Dope) weten de humor goed te brengen. Terugkerend regisseur Nicholas Stoller weet genoeg frisse elementen te brengen zonder de succesformule uit het oog te verliezen.

De grappen zijn iets minder banaal en grof, op een tamponincident na, en de film bevat zelfs een sterke boodschap. Zo wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van een feministische invalshoek. Hoewel politiek misschien niet gewenst is in een simpele komedie gebeurt dit hier op een natuurlijke manier die logisch voortvloeit uit het verhaal. We kunnen dus zeker stellen dat Bad Neighbours 2 het origineel op meerdere vlakken weet te overtreffen.