Doorgaan naar artikel
Bekijk Tom Cruise in de officiële The Mummy Trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

In de The Mummy trailer zien we een spannende horrorfilm over een gemummificeerde Egyptische prinses die weer tot leven komt. De film met wereldberoemde acteurs zoals Tom Cruise (Oblivion), Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service), Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance en Russell Crowe (Noah) is geregisseerd door Alex Kurtzman (Now You See Me 2).

The Mummy vertelt het verhaal van een Egyptische graftombe die in onze moderne tijd wordt geopend. Een groep wetenschappers heeft de sarcofaag eruit gehaald om de mummie te onderzoeken. Alleen was het juist de bedoeling dat de sarcofaag diep verborgen zou blijven, om de wereld een groot kwaad te besparen. Uiteindelijk ontwaakt de duistere prinses om haar lotsbestemming, die op een onrechtvaardige wijze van haar was afgenomen, op te eisen. Dit doet ze door onze wereld aan te vallen met onbegrijpelijke verschijnselen. Nick Morton (Tom Cruise), die op miraculeuze wijze een dodelijke vliegtuigramp heeft overleefd, neemt zich de taak aan om de wereld en het menselijk ras te redden van totale destructie. Tijdens zijn missie ontmoet hij Dr. Jekyll (Russell Crowe) die hem helpt te begrijpen waar hij tegen vecht. Zal deze nieuwe wereld van Goden en monsters door de mummieprinses zegevieren? Of zal het Nick Morton lukken om de vijand te verslaan?

Natuurlijk is het ironisch dat deze Egyptische prinses wraak wilt voor het onrecht dat haar aangedaan is, maar die uitoefent op mensen die daar niks mee te maken hadden. Toch zorgt zo’n meedogenloze antagonist voor het nodige drama en spektakel, zoalswij in een blockbuster willen zien. We kunnen uitkijken naar een angstwekkende en spannende film. En hopelijk opgelucht ademhalen wanneer Tom Cruise de vijand weer heeft verslagen.

The Mummy is vanaf 8 juni 2017 in de bioscoop te zien.