Classic Mini SNES top 30: Earthworm Jim en Super Mario RPG

Thom van den Hork, 16 februari 2017
Profiel

Vorig jaar verraste Nintendo ons met de Classic Mini NES, een kleine versie van de originele NES (Nintendo Entertainment System) uit 1985. De Classic Mini NES heeft 30 ingebouwde spellen en bevat een hoop klassiekers zoals: Super Mario Bros. 3, Metroid en Zelda. De NES was zonder twijfel een geweldige console, maar zijn opvolger was pas echt super. In 1990 kwam Nintendo met de SNES (Super Nintendo Entertainment System) en de bijbehorende slogan: Now you’re playing with super power. Hoe mooi zou het zijn als Nintendo in 2017 met een Classic Mini SNES zou komen? En veel belangrijker natuurlijk: welke 30 games zou de Classic Mini SNES moeten krijgen?

Vorige week hebben we NBA Jam Tournament Edition en Starwing bekeken. Deze week gaan we verder met een platform-game en onze eerste RPG in deze top 30.

24.

Earthworm Jim

Earthworm JimEarthworm Jim

Ontwikkelaar: Shiny Entertainment
Uitgever: Virgin Interactive

Earthworm Jim is een behoorlijk vreemd spel als je er goed over nadenkt; de hoofdrol in deze game wordt namelijk vertolkt door een regenworm. Jim kan rennen, springen en schieten en moet op deze manier alle levels weten te doorkruizen. Humor speelt een behoorlijk belangrijke rol en dat is wat het ook zo leuk maakt.

Gelukkig hebben de meeste platform-games op de SNES de tand des tijds weten te doorstaan en Earthworm Jim is daar zeker geen uitzondering op. Een aantal jaar geleden is er zelfs nog een HD-versie uitgebracht van de game.

23.

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

Super Mario RPGSuper Mario RPG

Ontwikkelaar: Square
Uitgever: Nintendo

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars is een RPG ontwikkeld door Square met in de hoofdrol Mario. Het spel zal niet bij iedereen even bekend zijn omdat het namelijk nooit officieel in Europa is uitgebracht. Deze game kwam uit aan het einde van de levenscyclus van de SNES. Grafisch gezien is het daarom ook een van de mooiste spellen die beschikbaar is voor de SNES.

Super Mario RPG heeft als voorbeeld gediend voor spellen als: Paper MarioMario & Luigi: Superstar Saga, Mario & Luigi: Partners in Time en Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story. Al deze spellen staan bekend om de leuke verhalen, maar ook vooral om de humor die erin verwerkt is.

Lees volledig artikel