Doorgaan naar artikel
Vraag NWTV: Wat wil jij weten over de Nintendo Switch?
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Afgelopen week gingen we op bezoek bij Nintendo om uitgebreid aan de slag te gaan met de Nintendo Switch. Om niet alleen onze eigen vragen te beantwoorden, maar ook die van jullie hebben we een oproep geplaatst op Facebook waarin we vroegen, Wat wil jij weten over de Nintendo Switch? We hebben de vragen uiteraard uitgezocht en hieronder vind je de antwoorden:

We ontvingen van Michel de vraag, Hoe snel gaat het switchen leiden tot slijtage? Een goede vraag waar we natuurlijk niet direct antwoord op kunnen geven. Wij hebben niet de kans gehad om een jaar of twee te simuleren. We merkten wel dat het undocken echt heel makkelijk ging. Dat hebben we dan ook speciaal voor Michel getest en opgenomen:

Een vraag die we bij Nintendo hebben neergelegd, was die van Jornwanneer komt er een nieuwe lading, want ik heb vernomen dat eerste batch al weer uitverkocht is. Dat klopt, er zijn op een paar exemplaren die worden verkocht op lancering na geen exemplaren meer te verkrijgen. Voor het einde van de maand maart zouden er echter al weer nieuwe consoles moeten zijn. De productie is namelijk opgevoerd na het succes, direct na de aankondiging.

Een vraag die we heel goed konden testen wat die van NickyHoe ligt de Switch in de hand tijdens het gamen en is de handheld-mode niet te zwaar/groot om lang vast te houden. We hebben in totaal drie games in handheld-mode gespeeld. Wij vonden hem inderdaad enigszins zwaar en zeker Romy, die ook mee was, vond hem wat zwaar. Wanneer je echter bijvoorbeeld je benen als ondersteuning gebruikt, merk je dit niet. Hij is overigens zeker niet te groot.

IMG_0872

Raymond vroeg ons Wat is het aantal speeluren op één acculading?. Een vraag die we niet konden testen. Alle consoles waren voorzien van stroom. Ons werd echter gegarandeerd dat bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Breath of the Wild een uur of drie gespeeld kan worden. Gemiddeld ligt het verbruik tussen de twee en de vierenhalf uur.

De laatste vraag die wij kregen en dus behandelen kwam van Yasmijn. De vraag is of het opladen met een USB-C telefoonoplader even snel is en werkt. Zoals gezegd waren alle apparaten voorzien van stroom dus dit moesten we navragen. Men vertelde dat dit gewoon hoort te werken, maar dat het opladen dan wel langzamer gaat.

De Nintendo Switch verschijnt met twee weken in de winkels en dan gaan we uiteraard uitgebreid verder testen. Dus als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.