Johans Hardwarehub: FollowGrams, de slimme projector

Johan van de Westerlo, 14 maart 2017
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de FollowGrams.

Jaren geleden werd er thuis en op school nog weleens gebruik gemaakt van carbonpapier om een tekening over te trekken en om een factuurtje of pakbon uit te schrijven. Door de hedendaagse technologie is het overtrekken van plaatjes of foto’s een stuk moderner en leuker. Dit wordt bewezen met de FollowGrams.

FollowGrams is een projector die middels de bijbehorende app plaatjes en foto’s projecteert op papier zodat je kind ze makkelijk en op een leuke manier kan overtrekken. Kinderen worden hiermee gestimuleerd om te tekenen, maar het apparaat kan ook prima worden gebruikt om letters en cijfers te projecteren. Hierdoor leert je kind ook de letters van het alfabet te schrijven.

Kickstarter

FollowGrams is een project dat wordt aangeboden middels Kickstarter. Op basis van donaties kan de projector verder worden ontwikkeld voor productie. Voor de snelle beslissers kan je de slimme projector voor 75 dollar aanschaffen.

Lees volledig artikel