Twee Cliff Bleszinski interviews over Lawbreakers en meer

Patrick van Meijl, 18 maart 2017
Profiel

Op PAX East 2017 is Cliff Bleszinski, bekend van de Gears of War franchise, flink aanwezig. Zo zijn er nu alweer twee Cliff Bleszinski interviews over Lawbreakers verschenen. Dit is het zijn nieuwe project en de eerste game van zijn nieuwe studio Boss Key Productions.

Het eerste interview is met Game Informer, waar in het begin veel wordt gesproken over Lawbreakers. Zo wordt er gevraagd over het verschil tussen deze game en de vele andere arena-shooters, zoals Overwatch en Paladins, die nu uitkomen. Het antwoord hierop is dat arena-shooters tegenwoordig een erg tekenfilmachtig stijltje hebben en dat dit niet zo zal zijn bij Lawbreakers. Het spel zal er meer grauw uitzien zoals Battlefield en Call of Duty. Ook lezen we over wat nieuwe gamemodes en vaardigheden die in het spel zullen komen. Hierna wordt nog gevraagd naar een releasedatum, helaas krijgen we die niet. Afsluitend gaat het niet meer over Lawbreakers maar wat meer over Cliff Bleszinski zelf: welke games hij speelt, waar hij naar uitkijkt, zijn favoriete game ooit en wat hij van VR vindt. Het hele interview lees je hier.

twee interviews over lawbreakers

Het tweede interview is met Gamespot en gaat over wat er nieuw is in de bèta en de unieke elementen van Lawbreakers. De bèta zal veel nieuwe dingen bevatten, zoals ook te lezen is in ons artikel. Maar hiernaast zal het vooral een stap voorwaarts zijn vergeleken met de alpha van vorig jaar. In het interview komt duidelijk naar voren dat het een unieke arena-shooter wordt met veel verticale gameplay en zonder rare krachten of speciale aanvallen. Nadat er een hoop uit de doeken wordt gedaan over wat Lawbreakers precies is gaat het over hoe het ontwikkelproces ging. Ook wordt in dit interview VR nog even aangehaald en eindigt het met wat tips voor de spelers van de beta. Het hele interview lees je hier terug.

Een releasedatum is er nog niet en wordt ook niet bekendgemaakt in deze interviews. Oorspronkelijk stond het spel gepland voor 2016, dus de kans dat hij uitkomt in 2017 is heel groot. Mocht je meer willen zien van Lawbreakers, bekijk dan hier de gameplaytrailer.